Fortuna Sittard 2 - 0 ADO Den Haag
  • Zaterdag 20 februari 2021 21:00u
  • Fortuna Sittard Stadion

Op bezoek bij Fortuna Sittard is ADO Den Haag tegen een nederlaag aangelopen. In een wedstrijd die weinig hoogtepunten kende was de thuisploeg effectiever en uiteindelijk met 2-0 te sterk voor de ploeg van oefenmeester Ruud Brood. Nasser El Khayati maakte in Sittard na ruim anderhalf jaar zijn rentree bij de Haagse ploeg.

Brood veranderde zijn elftal in vergelijking tot dat van afgelopen week tegen PSV op drie plaatsen. El Khayati zat voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie en kon direct rekenen op een basisplaats. Daarnaast keerden Marko Vejinovic en Juan Familia-Castilio terug in de beginopstelling, wat ten koste ging van Tomislav Gomelt en Jamal Amofa. Shaquille Pinas was niet beschikbaar.

Na een gelijk opgaand eerste kwartier, nam de thuisploeg halverwege de eerste helft toch de leiding. Lisandro Semedo haalde uit en zag zijn schot, licht aangeraakt door Boy Kemper, achter Martin Fraisl verdwijnen: 1-0. Een kwartier later leken de Limburgers zelfs de marge te verdubbelen, maar deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

ADO Den Haag kon daar maar weinig tegenover stellen in het eerste bedrijf. Michiel Kramer was via een kopbal wel in de buurt van een doelpunt, maar zijn inzet verdween in de openingsfase rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft moest ADO Den Haag op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks dat het veelvuldig balbezit had en op de helft van Fortuna Sittard kwam te spelen lukte het de formatie van Brood niet om doelman Yanick van Osch op de proef te stellen.

Juist op het moment dat de Haagse ploeg via invaller Ricardo Kishna eindelijk van zich deed spreken, viel het doelpunt aan de andere kant. Ongelukkig uitverdedigen zorgde ervoor dat de thuisclub voor het doel van Fraisl kwam, waarna Sebastian Polter in de rebound trefzeker was: 2-0.

Ondanks diverse wissels lukte het ADO Den Haag vervolgens niet meer om het tij te keren en zag het Fortuna Sittard nog bijna op 3-0 komen. Zover kwam het niet, maar ADO Den Haag stond na vier minuten blessuretijd wel dus wel met lege handen. Woensdag staat de volgende wedstrijd al op het programma. Dan speelt ADO Den Haag de belangrijke inhaalwedstrijd bij Willem II.

Fortuna Sittard - ADO Den Haag 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 26. Semedo 1-0, 79. Polter 2-0

Scheidsrechter: Bas Nijhuis