FC Utrecht 1 - 1 ADO Den Haag
  • Zondag 06 december 2020 14:30u
  • Stadion Galgenwaard

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd met FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard speelde de ploeg van Ruud Brood een verdienstelijke partij en redde Michiel Kramer in de slotfase van de wedstrijd een punt.

Brood moest noodgedwongen twee wijzigingen toepassen in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen sc Heerenveen. David Philipp viel in die wedstrijd al na een half uur uit en was niet op tijd fit. Later in de week werd bekend dat Shaquille Pinas vanwege een enkeloperatie in ieder geval tot de winterstop uitgeschakeld zal zijn. Zodoende maakte Ricardo Kishna zijn debuut in de basisopstelling en vulde Kees de Boer de vacante positie van Pinas in.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en werd al snel enkele keren gevaarlijk voor het doel van Maarten Paes. Zo kopte Dario Del Fabrio een voorzet net over het doel, schoot Lassana Faye in het zijnet en kwam ook Vicente Besuijen in een kansrijke positie.

Ook de thuisploeg deed enkele keren van zich spreken. Eerst kreeg Mimoun Mahi de bal op een presenteerblaadje van Ilay Elmkies en ook Gyrano Kerk had een goede mogelijkheid op de openingstreffer. Doelman Luuk Koopmans wist echter twee keer redding te brengen. Vlak voor het rustsignaal voorkwam Besuijen met een prima meeverdedigende actie dat de gastheren met een voorsprong aan de thee zouden gaan.

Het bleek echter uitstel van executie te zijn. Kort in de tweede helft kwam FC Utrecht namelijk toch op voorsprong. Op het randje van buitenspel scoorde Justin Hoogma van dichtbij en werd het doelpunt na beoordeling van de VAR goedgekeurd: 1-0.

De ploeg van trainer René Hake zette hierna een tandje bij en ADO Den Haag werd naar achteren gedrukt. De Haagse formatie overleefde dit offensief echter en kreeg na een uur spelen meer grip op de tegenstander. Via een kopbal van Kramer was ADO Den Haag dicht bij de gelijkmaker en ook Del Fabro werd met het hoofd gevaarlijk.

Tussen beide kansen in was FC Utrecht met een man minder komen te staan. Adrián Dalmau, bij aanvang van de tweede helft in de ploeg gekomen voor Joris van Overeem, kreeg na ruim een uur spelen zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. ADO Den Haag putte moed uit deze man-meersituatie en probeerde vooral met hoge ballen de Utrechtse defensie onder druk te zetten.

Vijf minuten voor tijd kreeg het hiervoor ook loon naar werken. Milan van Ewijk vond in het zestienmetergebied De Boer, die vervolgens de bal vanaf de achterlijn prima breed legde op de inlopende Kramer: 1-1.

Na vier minuten blessuretijd floot scheidsrechter Sander van der Eijk uiteindelijk voor de laatste maal en pakte ADO Den Haag een verdienstelijk punt in Stadion Galgenwaard. Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma. De aftrap is op zaterdag om 18.45 uur.

FC Utrecht - ADO Den Haag    1-1 (0-0)

Scoreverloop: 48. Hoogma 1-0, 85. Kramer 1-1

Scheidsrechter: Sander van der Eijk