ADO Den Haag 3 - 3 PSV
  • Zondag 29 april 2018 14:30u

Na een spectaculaire wedstrijd heeft ADO Den Haag een punt overgehouden aan het duel met landskampioen PSV. Na 94 minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord. De Haagse goals kwamen op naam van Bjørn Johnsen (twee keer) en Nasser El Khayati. Met zijn tweede van de middag bepaalde PSV’er Gaston Pereiro de einduitslag. Door dit gelijkspel blijft ADO Den Haag nog steeds in de race voor de play-offs.

Voor de aftrap werd de inmiddels traditionele minuut applaus gehouden voor een ieder die ons afgelopen jaar was ontvallen. Bij ADO Den Haag stond Thijmen Goppel als rechtsback opgesteld. Dit vanwege het feit dat Trevor David en Tyronne Ebuehi nog steeds met blessures te kampen hebben. In de voorhoede keerde Sheraldo Becker juist terug van een blessure. Erik Falkenburg was de rechtsbuiten. Hij verving Elson Hooi.

De eerste helft van ADO Den Haag – PSV wat uitermate aantrekkelijk. Het tempo lag hoog en voor beide doelen ontstonden er tal van gevaarlijke momenten. Zo had de thuisploeg al na twee minuten op achterstand kunnen komen door een eigen speler, Wilfried Kanon. Hij werkte een voorzet van PSV bijna in eigen doel, maar Indy Groothuizen voorkwam dat ternauwernood. De doelman was in de elfde minuut kansloos toen Hirving Lozano bij de tweede paal een voorzet van Gaston Pereiro binnen kopte: 0-1.

Lang keek ADO Den Haag niet tegen de achterstand aan, want vijf minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk. Een lange bal van Danny Bakker kwam bij Lex Immers terecht, die vervolgens terug kopte op Johnsen. Met een droge knal maakte de Noor zijn zestiende doelpunt van het seizoen.

PSV leek in minuut 24 weer op voorsprong te komen. Maar invaller Donyell Malen kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Steven Bergwijn in het doel te werken. Aan de andere kant was het wel weer raak. ADO Den Haag had daar wel een penalty voor nodig. Johnsen werd door Nicolas Isimat-Mirin naar beneden getrokken. De strafschop ging dankzij El Khayati in het netje: 2-1. Dat dit later ook de ruststand zou blijken, was een klein wonder, want Albert Gudmundsson kreeg namens PSV dé kans om zijn team op gelijke hoogte te brengen, maar Groothuizen bleef rustig en redde met de voet.

Vlak na rust kreeg Erik Falkenburg een grote mogelijkheid om de Haagse voorsprong uit te breiden. De kopbal van de buitenspeler ging echter naast. Johnsen kwam daarbij ook net tekort om de bal nog te verlengen. Uiteindelijk tilde PSV de stand weer naar 2-2. Pereiro kopte een verlengde corner bij de tweede paal binnen.

ADO Den Haag leek wat van slag voor de Eindhovense doelpunt. De landskampioen kreeg zelfs nog goede kansen om er nog meer goals in te prikken, maar onder andere Pereiro en Bergwijn konden die mogelijkheden niet verzilveren. Daarentegen viel de goal wel weer aan de andere kant. Na een voorzet van invaller Melvyn Lorenzen en een ouderwetse kluts kon Johnsen succesvol aanleggen voor de 3-2.

Zo leek ADO Den Haag voor het eerst sinds 1991 in eigen huis te winnen van PSV. Maar daar wenste de ploeg van coach Phillip Cocu niet aan mee te werken. Want vijf minuten voor tijd zorgde Pereiro met zijn tweede van de middag voor de 3-3 eindstand.

ADO Den Haag maakt door het gelijkspel nog volop kans op de play-offs. Dit ook omdat directe concurrent PEC Zwolle met 0-1 verloor van Willem II. Op doelsaldo staan de Zwollenaren nog wel achtste. Met zowel ADO Den Haag als PEC Zwolle heeft nu 44 punten. Het wordt dus volgende week een spannende ontknoping op de laatste speeldag als de mannen van Fons Groenendijk een uitwedstrijd spelen tegen Roda JC. PEC Zwolle neemt het dan op tegen AZ. Er wordt op zondag 6 mei om 14.30 uur afgetrapt.