ADO Den Haag 2 - 1 Willem II
  • Zaterdag 17 februari 2018 20:45u
ADO Den Haag was zaterdagavond in eigen huis heer en meester tegen Willem II. Toch leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Maar een benutte strafschop van Nasser El Khayati in blessuretijd zorgde ervoor dat de drie punten alsnog in Den Haag bleven: 2-1. Daarmee is ADO Den Haag voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen gebleven.
ADO Den Haag was in de eerste helft verreweg de beste ploeg op het veld. De Haagse formatie had veel meer balbezit en was eigenlijk constant op de helft van de Tilburgers te vinden. ADO Den Haag deed ook genoeg nuttigs met het balbezit, want het kreeg goede kansen om tot scoren te komen. Zo had El Khayati twee keer de openingstreffer op zijn schoen, maar twee maal zag hij keeper Mattijs Branderhorst redding brengen. De beste kans in het eerste bedrijf was voor Lex Immers. Via de kluts werd de bal in zijn voeten geschoven. De middenvelder speelde de doelman uit, maar zijn inzet belandde niet in het doel, want Darryl Lachman blokte het schot.
ADO Den Haag had de rust in moeten gaan met een ruime voorsprong. Dat gebeurde echter niet. Willem II benutte wel de enige kans die het kreeg. Bjørn Johnsen kopte een vrije trap weg en kwam bij ADO Den Haag-huurling Thomas Meißner terecht. Hij gaf voor op Fran Sol, die alleen tegen de bal aan hoefde te lopen om voor de 0-1 te zorgen. Met die stand zochten de teams ook de kleedkamers op.
De tweede helft zag er precies hetzelfde uit als het eerste bedrijf; ADO Den Haag moest het spel maken en Willem II loerde op een snelle uitbraak. De thuisploeg creëerde wederom voldoende kansen. Nadat Aaron Meijers, El Khayati en Johnsen dichtbij een doelpunt waren, was het in de 69e minuut eindelijk raak. Een voorzet van El Khayati werd met een snoekduik binnen gekopt door Johnsen: 1-0. Het betekende alweer zijn tiende treffer van het seizoen.
In de slotfase ging ADO Den Haag nog nadrukkelijker op zoek naar de zege. Maar de bal leek er maar niet in te willen. Totdat in blessuretijd Immers aan zijn shirt werd getrokken in de vijandelijke zestien: strafschop. El Khayati schoot die onberispelijk binnen. Even daarna floot arbiter Joey Kooij af. Een moeizame, maar meer dan verdiende overwinning.

Door de zege staat ADO Den Haag nog wat steviger op de achtste plek met 35 punten. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Ajax. In Amsterdam wordt er om 12.30 uur afgetrapt.