Heracles Almelo 1 - 1 ADO Den Haag
  • Zaterdag 03 februari 2018 20:45u
  • Erve Asito

ADO Den Haag heeft het tweede punt van 2018 gepakt door zaterdagavond met 1-1 gelijk te spelen bij Heracles Almelo. De uitploeg kwam in de eerste helft nog op voorsprong dankzij het negende doelpunt van het seizoen van Bjørn Johnsen. Na de pauze was Heracles de betere en kwam het ook verdiend op 1-1. Ondanks een aantal grote kansen voor de Almeloërs bleef het daarbij.

Bij ADO Den Haag twee wijzigingen vergeleken met de laatste wedstrijd tegen Feyenoord. Op de linksbuitenpositie kreeg Elson Hooi de voorkeur boven Erik Falkenburg. Als linksback dit keer Bas Kuipers, omdat Aaron Meijers geschorst was. Hierdoor droeg Lex Immers de aanvoerdersband.

ADO Den Haag schoot uit de startblokken in het Polman Stadion. Al na drie minuten raakte Immers de paal uit een verlengde corner van Nasser El Khayati. In het eerste kwartier waren er ook nog goede kansen voor Johnsen, Hooi en El Khayati. Toch bleef het bij 0-0. Bij poging vijf was ADO Den Haag wel succesvol. Daarbij kreeg het wat hulp van Heracles door een foute terugspeelbal op de keeper. Johnsen kon de bal oppikken en via een hard schot tegen de onderkant van de lat tekende de Noor aan voor de 0-1.

ADO Den Haag liet Heracles na de openingstreffer iets meer komen. De thuisploeg was soms dreigend, maar de Haagse defensie bleef vrij eenvoudig overeind. In de slotfase van de eerste helft zetten de mannen van Groenendijk weer wat meer aan. Dat resulteerde nog bijna in de 0-2, maar Johnsen, die bij een vrije trap van El Khayati volledig vrij stond, vergat te scoren.

In de tweede helft was het Heracles dat beter begon. ADO Den Haag werd flink achterover gedrukt. De 1-1 in de 53e minuut mocht dan ook geen verrassing worden genoemd. De goal kwam van de voet van Reuven Niemeijer, die Robert Zwinkels kansloos liet met een pegel in de bovenhoek.

Heracles bleef de bovenliggende partij. ADO Den Haag wist nauwelijks kansen meer te creëren, op een kopbal van Tom Beugelsdijk na. Daarna was het alleen maar Heracles wat de klok sloeg. Grote kansen waren er voor Jamiro Monteiro (stijlvolle redding Zwinkels) en Vincent Vermeij (twee keer een kopbal naast en één keer een save van Zwinkels). De bal wilde er echter niet in. Zo bleef het bij 1-1. Een punt waar ADO Den Haag, zeker gezien de tweede helft, niet geheel ontevreden over mocht zijn.

Door de remise blijft ADO Den Haag voorlopig op een negende positie op de ranglijst staan. Uit 21 wedstrijden zijn er 28 punten gehaald. Aanstaande donderdag mag ADO Den Haag alweer aan de bak. Vitesse is die dag de tegenstander in het Cars Jeans Stadion. De aftrap wordt om 18.30 uur verricht.

Fotografie: Peter Lous