ADO Den Haag 2 - 2 MVV Maastricht
  • Vrijdag 23 februari 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

Het is ADO Den Haag niet gelukt om zich te revancheren voor de nederlaag van vorige week. Ondanks dat het in de eerste helft kansen regende voor de ploeg van Darije Kalezic, lukte het de Hagenaars niet om de wedstrijd ook in de score volledig naar zich toe te trekken. Na een 1-0 ruststand draaide MVV het na rust helemaal om en kwam het op een 1-2 voorsprong. Dankzij een treffer van Alex Schalk werd nog wel een punt veilig gesteld. Eindstand 2-2.

lr240223rb37837

Al voor de wedstrijd gestart was er al van alles te beleven. Vanuit de supportersvereniging was er een waanzinnige sfeeractie op touw gezet. Met prachtige spandoeken zat de sfeer er vanaf het begin van de wedstrijd al goed in.

ADO Den Haag trad aan met twee wijzigingen ten opzichte van de kraker tegen Willem II afgelopen week. Derijck en Van Wolgang mochten deze wedstrijd in de basis starten, zodoende betekende dat dat Ché en Schalk op de bank plaats moesten nemen.

lr240223rbr7590

De Hagenaars waren gebaat bij een goed resultaat, daar waar directe concurrenten Willem II en Roda JC deze avond tegen elkaar speelden. Voortvarend schoot de Haagse ploeg dan ook uit de startblokken. Al binnen één minuut zette Veerman, Van Mieghem in een kansrijke positie. De aanvaller stuitte met zijn schot op doelman Matthys. Daar bleef het echter niet bij; in de beginfase van deze wedstrijd moest doelman Matthys flink aan de bak namens de bezoekers. Vlak nam zijn doel van afstand onder vuur en ook Veerman probeerde de doelman van de Sterrendragers te passeren, maar door tweemaal een uitstekend optreden van de sluitpost, lukte dit echter niet.

Halverwege de eerste helft was de thuisploeg nog het meest dichtbij toen Vlak zijn inzet tegen de lat uiteen zag spatte. Aan de andere kant van het veld gebeurde echter ditzelfde, alleen stond ditmaal gelukkig de paal in de weg om de score namens de bezoekers te openen.

lr240223rbr8391

En zo gebeurde er van alles in de eerste 45 minuten van de wedstrijd waarin ADO Den Haag het initiatief nam. Derijck had na zijn doelpunt van vorige week de smaak te pakken, maar zag zijn kopbal net naast het doel verdwijnen. Ditzelfde gold voor Van der Sande. Zo regende het kansen voor ADO Den Haag, maar lukte het nog niet om deze te benutten. MVV loerde op de countermogelijkheden en wist een enkele keer uit te breken, maar kon niet écht gevaarlijk worden. Slegers was vlak voor het rustsignaal namens de uitploeg dichtbij, maar Marsman wist deze inzet knap te keren.

In de minuten die volgde was ADO Den Haag even het overwicht kwijt, maar daar wist Veerman verandering in te brengen toen hij zijn ploeg, na wederom een fantastische voorzet van Van Mieghem, op voorsprong kopte: 1-0. ADO Den Haag had het zich nog comfortabeler kunnen maken, toen Van der Sande een verdedigingsfout af wilde straffen, maar ook hier wist Matthys wederom raad mee. Zodoende gingen de ploegen rusten met een 1-0 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

lr240223rbr9352

Dezelfde 22 namen verschenen op het veld in het Bingoal Stadion voor de tweede helft. Waar het een wonder was dat ADO Den Haag eigenlijk maar tot één doelpunt was gekomen in de eerste helft, kreeg het al snel in het tweede bedrijf de deksel op de neus. Een scherpe voorzet van Smeets kon gemakkelijk binnen worden getikt door de vrijstaande Remans. Zo stond MVV plots op gelijke hoogte. De thuisploeg wilde uit de eerst opvolgende corner de ploeg van Verberne opnieuw pijn doen, maar zag eenzelfde corner tot twee keer tot gekeerd worden door de sluitpost.

lr240223rbr8504

Hoofdtrainer Darije Kalezic bracht met Vigen en Ché twee verse krachten in het veld. ADO Den Haag leek weer grip te krijgen op de wedstrijd, maar zag een zeer effectief MVV op voorsprong komen nadat Livramento beheerst de bal tegen de touwen schoot: 1-2. De thuisploeg keek tegen een achterstand aan en om die reden bracht Kalezic, Schalk binnen de lijnen voor Van Hintum. ADO Den Haag voerde de druk op maar de zo gewenste gelijkmaker bleef lang uit. Het zat de thuisploeg in deze fase ook niet echt mee. Een schot van Justin Ché werd nog van richting veranderd maar ook deze inzet werd op ongelofelijke manier gered door de doelman.

lr240223rbr9468

Ver in de blessuretijd was daar dan toch in ieder geval nog een punt voor ADO Den Haag. De bal kwam hoog voor de goal waar Schalk in duel kwam met de doelman. Een schouderduw zorgde ervoor dat hij als eerste bij de bal was en deze dankzij een subtiele voetbeweging tergend langzaam over de doellijn rolde waarmee de eindstand van 2-2 werd bepaald. Een eindstand waar beide ploegen maar moeilijk vrede mee konden hebben.

Volgende week wacht voor ADO Den Haag wederom een thuiswedstrijd. Jong Ajax is op vrijdag de tegenstander.

ADO Den Haag – MVV Maastricht 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 42. Veerman 1-0, 55. Remans 1-1, 71. Livramento 1-2, 90+3 Schalk 2-2

Scheidsrechter: Manschot

Toeschouwers: 7866

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Asante (68. Ché), Derijck, Waem, Van Hintum (75. Schalk); Surmeli © (68. Vigen), Van der Sande, Vlak; Van Mieghem, Veerman, Van Wolfgang (82. Absalem)

Opstelling MVV Maastricht: Matthys; Zeegers, Aktas, Coomans, Labylle; Souren, El Basri (65. Kleinen), Smeets; Slegers, Livramento, Remans

Auteur: Jill Verreijdt
Fotografie: Rico Brouwer