VVV-Venlo 2 - 1 ADO Den Haag
  • Maandag 22 januari 2024 20:00u
  • Seacon Stadion - De Koel

Het is ADO Den Haag niet gelukt om de goede reeks voort te zetten. Op bezoek bij VVV-Venlo ging de ploeg van Darije Kalezic nipt onderuit: 2-1. De Hagenaars stonden bij rust met 2-1 achter. In de tweede helft wist het helaas niet, zoals vaker dit seizoen, een comeback te bewerkstelligen.

Op een sneeuwvrij veld in het Covebo Stadion – De Koel trad de ploeg van Darije Kalezic aan met zes verschillende namen ten opzichte van het bekerduel tegen Excelsior Maassluis afgelopen week. Asante, Granli, Van Hintum, Esajas, Veerman en Ideho keerden terug in de basis.

lr240122ab39112

De wedstrijd was nog geen zeven minuten onderweg toen scheidsrechter Teuben de bal op de stip legde nadat Ideho in het strafschopgebied naar de grond werd gehaald door Berden. Veerman mocht het vanaf elf meter proberen, maar benutte zijn penalty niet. De volgende mogelijkheid diende zich aan de andere kant van het veld aan toen Kaastrup vanaf een aanzienlijke afstand het doel van Marsman op de proef nam. De lat bood redding voor ADO Den Haag. Zo konden beide ploegen, in slechts enkele minuten tijd, de score openen, maar verzuimden deze mogelijkheid. De thuisploeg pakte door; opnieuw was het Kaastrup die voor gevaar zorgde, ditmaal wist Marsman de inzet onschadelijk te maken. ADO Den Haag zat nog niet helemaal lekker in de wedstrijd en daar maakte de thuisploeg dan ook gretig gebruik van; Sierra schoot laag binnen voor VVV-Venlo: 1-0. Lang konden zij daar echter niet van genieten, want nog geen drie minuten later zorgde Van der Sande, net als vorige week, dat ADO Den Haag weer op gelijke hoogte kwam. Uit een voorzet op maat van Asante, kon de schaduwspits de bal gecontroleerd tegen de touwen werken: 1-1.

lr240122ab39216

In de fase die volgde nam het tempo iets af en konden beiden ploegen niet echt gevaarlijk worden. Pas tien minuten voor het rustsignaal liet ADO Den Haag zich weer zien, nadat Van Mieghem de bal achter de laatste linie wist te krijgen. Ideho reageerde hier uitstekend op, maar kon doelman De Boer niet passeren. Daarentegen lukte dit Ketting wel. De aanvoerder van de Limburgers kopte enkele minuten voor de theepauze VVV-Venlo op voorsprong: 2-1. Even leek het of de bezoekers opnieuw de stand gelijk konden trekken toen op slag van rust nog een vrije trap werd gegeven aan de Haagse ploeg. Surmeli was dichtbij, maar zag zijn uithaal, van een meter of 20, uiteenspatte tegen de lat. Zodoende had ADO Den Haag opnieuw 45 minuten de tijd om het tij te keren.

lr240122ab39349

Dezelfde 22 namen keerden na de theepauze terug op veld. Het was de thuisploeg die het initiatief nam in de tweede helft. Ideho zorgde met zijn acties voor wat gevaar in het vijandelijk strafschopgebied en ook Surmeli werd in staat gesteld om het nog eens te proberen. Helaas zonder succes.De grootste kans tot dusver in de tweede helft kwam op naam van Van der Sande. De opkomende Asante legde de bal wederom panklaar voor de aanvallende middenvelder. Van der Sande probeerde bij de tweede paal De Boer te verrassen, maar zag zijn kopbal gepakt worden. VVV-Venlo deelde in de tussentijd wat speldenprikjes uit, maar meer dan dat werd het ook niet.

lr240122ab12981

Met twee verse krachten, Sellouki en Vigen, had ADO Den Haag nog een half uur de tijd om de nipte achterstand om te kunnen buigen. Makkelijk was het niet voor de Haagse formatie. Geduldig bleven zij de bal rond spelen, wachtend op dat ene moment om toe te kunnen slaan. VVV loerde op een snelle counter en die kwam er ook. Sierra kwam oog-in-oog te staan met Marsman, die middels een fantastische redding voorkwam dat de thuisploeg kon uitlopen.

lr240122ab39379

Met nog een ruime tien minuten in het verschiet mocht de kersverse aanwinst, Alex Schalk, zijn debuut maken. De Hagenaars bleven aandringen en was ook diverse keren dichtbij. Van der Sande schoot maar net over en ook Veerman kwam een teenlengte tekort om de 2-2 te kunnen maken. Alles op alles werd er aan gedaan toen ADO Den Haag de laatste minuten achterin één-op-één ging spelen en daardoor Van Wolfgang zijn rentree zag maken. Opnieuw moest Marsman ingrijpen nadat Kosidis in staat werd gesteld om de wedstrijd te kunnen beslissen. ADO Den Haag had nog een paar minuten om in ieder geval een punt uit het vuur te kunnen slepen, maar zonder succes. Op bezoek bij VVV-Venlo werden er kostbare punten gemorst.

VVV-Venlo – ADO Den Haag 2-1 (2-1)

Scoreverloop: 17. Sierra 1-0, 20. Van der Sande 1-1, 42. Ketting 2-1

Scheidsrechter: S. Teuben

Opstelling VVV-Venlo: De Boer; Timber, Ketting ©, R. Janssen, S. Janssen; Sedlacek, Klaasen (90+1. Kluskens), Sierra; Berden (65. Verheijen), Kosidis, Kaastrup (78. Doesburg)

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Asante (78. Ché), Granli (61. Sellouki), Waem, Van Hintum (85. Van Wolfgang); Surmeli ©, Van der Sande, Esajas (61. Vigen); Van Mieghem, Veerman, Ideho (78. Schalk)

Auteur: Jill Verreijdt