Jong PSV 1 - 2 ADO Den Haag
  • Maandag 06 november 2023 20:00u
  • Sportpark De Herdgang

Na een nipte bekeroverwinning in Noordwijk werd op maandagavond 6 november de competitie hervat. Op bezoek bij Jong PSV keek ADO Den Haag lang tegen een achterstand aan, maar dankzij doelpunten van invallers Komljenovic en Sellouki gingen de volledige drie punten toch mee naar Den Haag.

ADO Den Haag startte ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd met één wijziging in de basisopstelling. Absalem mocht aan de aftrap op De Herdgang verschijnen.

231106ab15838

De eerste fase van de wedstrijd in Eindhoven stond in het teken van aftasten. Uiteindelijk was het de thuisploeg die terwijl de wedstrijd zich vorderde het initiatief durfde te nemen, maar tot echt grote kansen kwamen ook zij niet. ADO Den Haag bleef daarentegen rustig en probeerde op te bouwen. Halverwege de eerste helft kon pas de eerste noemenswaardige kans aan Haagse zijde genoteerd worden. Veerman schoot vanaf randje zestienmetergebied maar het over het Eindhovense doel heen. Aan de andere kant van het veld was het even opletten geblazen toen de bal over de Haagse verdediging heen bij captain Nassoh belandde. Waem wist uiteindelijk Jong PSV van scoren te houden en werkte de voorzet vakkundig weg.

Een paar minuten later was het helaas wel raak. Doelman Nikiema kreeg de bal niet onder controle, waardoor de rebound een gemakkelijke prooi was voor Simons: 0-1. Jong PSV had inmiddels de smaak te pakken, want ook Babadi nam het Haagse doel nog eens onder vuur. Gelukkig ging zijn schot rakelings naast. Nikiema voorkwam dat de score verdubbeld kon worden, doordat hij, op slag van rust, een kopbal fraai wist tegen te houden.

231106ab15967

Vastberaden kwam ADO Den Haag uit de startblokken. Hamdaoui loste het eerste schot in de tweede helft, maar zag deze gekeerd worden door doelman Schiks. De rebound die volgde werd helemaal verkeerd geraakt door Klas, waardoor de tweede helft niet de droomstart kreeg waarop ADO Den Haag hoopte. De bezoekers gingen niet bij de pakken neerzitten en bleven de druk opvoeren. Zo was ook Veerman dichtbij, nadat hij zijn directe tegenstander van zich af had gezet. Helaas miste het schot wat richting, waardoor deze gemakkelijk gepakt kon worden door Schiks. Vlak na deze kans, werd de spits opnieuw in staat gesteld om de bal tegen de touwen te werken. Nadat hij zich goed wegdraaide stond Veerman oog-in-oog met doelman Schiks. Een snoeihard schot werd wederom gepakt.

Met twee verse krachten in het veld bleef ADO Den Haag zoeken naar de verdiende gelijkmaker. Van der Sande was dichtbij nadat hij zijn hoofd tegen een voorzet van Van Mieghem aanzette. De redding van Schiks was ditmaal meer geluk dan wijsheid.

ADO Den Haag zag de tijd op het scorebord wegtikken en deed er alles aan om, in ieder geval, een gelijkspel uit de wedstrijd te slepen. In het Haags Kwartiertje zag Ideho zijn schot in de korte hoek gekeerd worden en ook Van der Sande lukte het niet om Schiks te passeren.

231106ab16403

In de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd gebeurde het dan toch. Uit een corner van Van Mieghem schoot invaller Sellouki met overtuiging, de bal, via de net in het veld gekomen Komljenovic tegen de touwen: 1-1. ADO Den Haag pakte door; vrijwel direct na de gelijkmaker had Veerman 1-2 op zijn hoofd, maar wederom knap keeperswerk voorkwam dat de bezoekers op voorsprong konden komen.

ADO Den Haag verdiende, op basis van de tweede helft, meer in Eindhoven en kreeg uiteindelijk waar het recht op had. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wederom een corner die niet lekker weggewerkt kon worden. Sellouki kreeg de bal links in het strafschopgebied en haalde vervolgens verwoestend uit waardoor de drie punten toch meegingen naar Den Haag.

Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden in het Bingoal Stadion.Hopelijk tot dan!