ADO Den Haag 2 - 2 VVV-Venlo
  • Vrijdag 27 oktober 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

In eigen huis ontving ADO Den Haag op vrijdag 27 oktober VVV-Venlo. Met een gat van vier punten op de ranglijst, beloofde het op voorhand al een spannende wedstrijd te worden in Den Haag. Daar was niks teveel mee gezegd; Na een vroege achterstand draaide ADO Den Haag het in de tweede helft om tot een 2-1 voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd kwam toch nog de 2-2 op het scorebord en moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel.

lr231027ab25413

ADO Den Haag speelde deze wedstrijd met rouwbanden.Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden om oud-speler, -trainer en -bestuurslid Piet de Zoete te eren. Ook de aanwezige familie was zeer dankbaar voor dit respectvolle eerbetoon.

Met dezelfde opstelling als tegen Jong Ajax van afgelopen maandag, trad ADO Den Haag in eigen huis aan tegen VVV-Venlo. De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Justin Ché ongelukkig neerkwam en daardoor noodgedwongen het veld moest verlaten. Tyrese Asante was zijn vervanger.

lr231027ab14117

De ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd. Pas na ruim tien minuten spelen kon de thuisploeg de eerste mogelijkheden noteren. Koudossou opende het offensief door een schot van afstand, maar ook Veerman, Klas en Hamdaoui namen het doel van de bezoekers nog eens onder schot. Helaas allen zonder succes. Al snel daarna moest ADO Den Haag ook verdedigend ingrijpen. Nadat Waem, VVV-Venlo van scoren wist te weerhouden, was het een minuut later wel raak. Kluskens kon gemakkelijk zijn directe tegenstanders uitspelen en wist vervolgens met een gericht schot in de verre hoek de score te openen: 0-1.

lr231027ab13887

Na de tegentreffer leek de thuisploeg even van slag en daardoor kon Kaastrup, tot twee keer toe, in scoringsrijke positie te komen. Gelukkig bood doelman éénmaal Nikiema redding en ging de tweede inzet naast. ADO Den Haag was gewaarschuwd.

De waarschuwing was zichtbaar aangekomen; ADO Den Haag herpakte zich. Surmeli zag zijn schot maar rakelings naast gaan en ook Klas nam het doel, van grote afstand, onder vuur. De Boer wist zijn inzet knap te keren. Aan de andere kant van het veld deed de Haagse doelman hetzelfde kunstje. Met een uitstekende redding voorkwam Nikiema dat VVV-Venlo de score kon verdubbelen. Er werd met vlagen goed voetbal gespeeld door ADO Den Haag, combineerde zij er op los en dat resulteerde dan ook in ‘aanvallen uit het boekje’. Helaas was de ploeg in de eindpass nog wat ongelukkig, waardoor de gelijkmaker in de eerste helft uitbleef.

De peptalk tijdens de rust had zichtbaar geholpen. Het Haagse publiek zag de ploeg van hoofdtrainer Darije Kalezic voortvarend uit de startblokken schieten. Asante had in de eerste minuten van de tweede helft de grootste kans op de gelijkmaker toen hij de bal vrij kon inkoppen, helaas lukte het hem niet om met zijn hoofd genoeg kracht tegen de bal te zetten. Maar, ADO Den Haag hield vol. Veerman stifte de bal maar net over het doel en ook Ideho was dichtbij. Uiteindelijk is het de aanhouder die wint, zo deze wedstrijd ook; Veerman won, in het zestienmetergebied, het duel van zijn directe tegenstander en liet daarna doelman De Boer kansloos: 1-1.

lr231027ab31650

Als klap op de vuurpijl was de thuisploeg tien minuten later wederom trefzeker. Het was Van Mieghem die op rechts kon doorkomen en voorgeven. De bal belandde voor de voeten van Ideho die kon aannemen en rustig bleef. Via een hard schot in de korte hoek liet hij de keeper kansloos. Zijn eerste treffer in Haagse dienst.

ADO Den Haag domineerde en liet VVV-Venlo er maar amper aan te pas komen. ADO Den Haag kwam echter nog met de schrik vrij toen Nikiema, vlak voor het eindsignaal, zijn ploeg op de been hield middels een fantastische redding. Lang kon ADO Den Haag hier niet van genieten, in de 88ste minuut moest de ploeg van Kalezic uit een snel genomen corner dan toch nog een tegentreffer incasseren: 2-2.

ADO Den Haag – VVV-Venlo  (2-2)

Scoreverloop:16. Kluskens 0-1, 62. Veerman 1-1, 73. Ideho 2-1, 88. Smans 2-2

Opstelling ADO Den Haag: Nikiema, Waem, Van Hintum, Sürmeli, van Mieghem (86. Werker), Klas, Veerman, Van der Sande, Koudossou, Ché, Hamdaoui (46. Ideho)

Opstelling VVV-Venlo: De Boer, S. Janssen, R. Janssen (78. Doesburg), Ketting, Lathouwers, Kluskens (69. Klaasen), Smans, Sierra, Kaastrup, Kosidis, Berden (69. Allouch)