Jong Ajax 0 - 0 ADO Den Haag
  • Maandag 23 oktober 2023 20:00u
  • Sportpark De Toekomst

Na de overwinning op directe concurrent FC Emmen van afgelopen vrijdag (2-3) kon ADO Den Haag op maandagavond bij Jong Ajax de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie veroveren, echter moest daarvoor wel gewonnen worden in Amsterdam. ADO Den Haag slaagde er niet in om de wedstrijd te beslissen en moest genoegen nemen met een gelijkspel.

Ten opzichte van afgelopen vrijdag kende de ploeg van hoofdtrainer Kalezic één wijziging. Justin Ché keerde terug in de basis. Dit ging ten koste van Tyrese Asante. Het was verrassend genoeg de uitploeg die voor het eerst gevaarlijk kon worden in het vijandelijk doelgebied. Zo zagen zowel Surmeli als Veerman hun schot gekeerd worden.

lr231023ab12193 1

Ondertussen ging het spel over en weer, totdat ADO Den Haag een vrije trap, en daarmee de grootste kans tot dusver, kreeg. Vanaf een meter of 20 nam aanvoerder Surmeli plaats achter de bal. Even leek het erop dat hij met zijn schot de bezoekers op voorsprong ging zetten, helaas deed de lat deze droom uiteenspatte. ADO Den Haag groeide met de wedstrijd mee en nam steeds meer de leiding. In de eerste twintig minuten hoefde doelman Nikiema nauwelijks in actie te komen. De thuisploeg probeerde daarentegen bij vlagen op te bouwen en dat lukte zo nu en dan ook, maar echt gevaarlijk konden zij nog niet worden.

Ook ADO Den Haag slaagde er in het eerste half uur niet in om het net te vinden. Ché was, na Surmeli, er nog het meest dichtbij nadat Van Mieghem hem, met een bal op maat, vrij voor de keeper Setford positioneerde. Helaas kon de rechtsback niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten, en zag hij de grensrechter eveneens vlaggen voor buitenspel. In het laatste kwartier van de eerste helft nam het tempo wat af en waren beide ploegen slordig in de eindpass, waardoor ADO Den Haag nog altijd bleef hangen op een ongewijzigde stand (0-0).

lr231023ab12377

ADO Den Haag begon zonder wisselingen aan de tweede helft op Sportpark de Toekomst. Het was Jong Ajax dat wat sterker uit de kleedkamer kwam. Een vrije trap van een meter of 25 was echter een gemakkelijke prooi voor doelman Nikiema.

In minuut 53 zag ADO Den Haag, Koudossou op snelheid zijn directe tegenstander passeren en probeerde dat te belonen door de bal langs Setford te schuiven, een verdwaalde voet voorkwam dat de score geopend werd in Haags voordeel. Uit de twee corners die volgde kon ADO Den Haag helaas niet gevaarlijk genoeg worden, maar daarentegen werd de druk op het Amsterdamse doel wel tijdelijk opgevoerd. Jong Ajax voetbalde eronder uit en trok in de fase die volgde de wedstrijd naar zich toe. ADO Den Haag kwam meerdere keren goed weg.

lr231023ab25054

Na 70 minuten spelen wist Nikiema met een zeer knappe redding in de onderhoek, de grootste kans van Ajax onschadelijk te maken. In het laatste kwartier van de wedstrijd werden de bezoekers gedwongen om de druk op te voeren als zij nog wat wilden forceren. Dit deden zij dan ook. Veerman was dichtbij de winnende, nadat hij zich knap wegdraaide, trof hij echter doelman Setford op zijn weg. Zelfs met alle spelers op Amsterdamse helft lukte het ADO Den Haag uiteindelijk niet om het net te vinden, waardoor de Haagse ploeg genoegen moest nemen met een punt.

Jong Ajax – ADO Den Haag (0-0)

Opstelling Jong Ajax: Setford, Jermoumi, Aertssen, Gooijer (71. Kaplan), Martha, Brandes (76. Verschuren), Banel, Salah-Eddine (64. Chourak), Kolokoh (46. Idumbo-Muzambo), Agougil (88. Alders), Godts (64. Sarfo)

Opstelling ADO Den Haag: Nikiema, Waem, Van Hintum, Sürmeli, van Mieghem, Klas, Veerman, Van der Sande, Koudossou, Ché, Hamdaoui (72. Ideho)

Auteur: Jill Verreijdt