Laakkwartier 0 - 7 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Dinsdag 11 juli 2023 19:00u
  • Terrein Laakkwartier

ADO Den Haag heeft dinsdagavond de jaarlijks terugkerende oefenwedstrijd tegen H.V.V. Laakkwartier winnend afgesloten. Net als in het duel tegen VELO afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag met twee verschillende elftallen in beide helften.

Bij de opkomst lieten de supporters zich meteen gelden en werd met luid gejuich, vuurwerk en geel en groene rook gelijk duidelijk dat iedereen zin had in de wedstrijd. Dit keer niet als eerste van de voorbereiding, maar door omstandigheden was het de tweede voor ADO Den Haag in deze voorbereiding. Voor de vriendschappelijke confrontatie tussen de twee Haagse teams was Roelof Luinge aangesteld als scheidsrechter.

lr230711ab10256

ADO Den Haag speelde vanavond in de splinternieuwe uitshirts. Gezien de reacties en het aantal fans met het nieuwe tenue langs de kant is het een shirt die goed in de smaak valt. De eerste speler die in het nieuwe tenue scoorde was Sellouki. Het duel was krap vier minuten op weg toen de Fransman de bal achter doelman Arslan wist te werken. Hierna was het even wachten op het volgende doelpunt. Het tempo lag laag en ADO ging niet goed om met de geringe kansen die het kreeg. Tien minuten voor rust zorgde Velland na een prima voorzet van Shahaj voor de verdubbeling van de score en leek het te gaan lopen bij de Haagse ploeg. Zes minuten hierna was Fabian Shahaj verantwoordelijk voor de 0-3. Velland maakte er kort hierna 0-4 van door in alle vrijheid hard raak te schieten in de linker bovenhoek. Even daarvoor was Daryl Werker uitgevallen met een blessure. De centrale verdediger werd vervangen door Gylermo Siereveld.

lr230711ab10489

In de tweede helft kwam ADO Den Haag met tien nieuwe namen het veld op. Enkel Siereveld bleef ook na rust staan. Met het vernieuwde elftal bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde als voor rust. Het initiatief lag zoals verwacht bij ADO Den Haag en Laakkwartier kwam er zo nu en dan uit. Via een prachtige vrije trap van Klas kwamen de bezoekers op 0-5. Die stand bleef een hele lange tijd staan. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd prikte Belarbi de zesde van de avond binnen op aangeven van proefspeler Rehmi. Niet veel later deed Komljenovic er nog een schepje bovenop na een prima pass van De Bruin: 0-7. Met deze score eindigde de wedstrijd ook.

lr230711ab10728

Karakteristieken H.V.V. Laakkwartier – ADO Den Haag

Scoreverloop: 4. Sellouki 0-1, 35. Velland 0-2, 41. Shahaj 0-3, 43. Velland 0-4, 56. Klas 0-5, 85. Belarbi 0-6, 86. Komljenovic 0-7

Scheidsrechter: Luinge

Opstelling H.V.V. Laakkwartier: Arslan; Sabry, Ibrahim, Martijn, El Amrani; Afriyie, Antonisse, H. Boukhari; K. Boukhari, Nunez (46. Ampiauw), Muusers

Opstelling ADO Den Haag 1e helft: Nikiema; Achemlal, Werker (35. Siereveld), Ates, Absalem; Van Houwelingen, Gustina, Sellouki; Velland, Shahaj, Struick
Opstelling ADO Den Haag 2e helft: Van de Riet; Noordhoek, Siereveld, Owusu, Boakye; Klas, R. Esajas (67. De Bruin), Komljenovic; El Karicha, Belarbi, Rehmi