Na de zege tegen SC Cambuur hoopt ADO Den Haag de opwaartse lijn door te trekken tegen Helmond Sport komende vrijdag. Eerder dit seizoen ging het mis voor de Hagenaars in Helmond en was de thuisploeg destijds op een koude decemberavond met 3-2 te sterk. Uiteraard hoopt de ploeg van trainer Darije Kalezic op een beter resultaat komende vrijdag, al is het alleen maar om met een goed gevoel de play-offs tegemoet te gaan. Daryl van Mieghem, assistkoning van de Keuken Kampioen Divisie, hoopt dat zijn ploeg meer kansen weet te creëren dan in de heenwedstrijd om de zege veilig te stellen.

Wie naar de afgelopen twee wedstrijden heeft gekeken, is het waarschijnlijk opgevallen dat de Hagenaars in een nieuw systeem spelen. Na een succesvolle test in de oefenwedstrijd tegen FC Volendam (4-0), ging de Haagse formatie onderuit tegen FC Groningen (0-2), maar afgelopen weekend herpakte geel-groen zich weer door SC Cambuur te verslaan. Het lijkt er dan ook op of de selectie steeds beter aan de speelwijze went. "Het zal natuurlijk met horten en stoten gaan, maar we willen zo goed mogelijk voor de dag komen. Hopelijk kunnen we de stijgende lijn doorzetten en dan zeker vrijdag voor eigen publiek", geeft Van Mieghem aan bij ADO TV.

Helmond Sport verkeert niet in de beste vorm. De ploeg verloor de afgelopen vier duels en wist daarin niet te scoren. Begin deze week maakte de club uit Helmond daarnaast bekend dat trainer Bob Peeters na een gezamenlijke evaluatie opstapt. Voor de camera van ADO TV gaf Van Mieghem aan dat dit geen gevolgen heeft voor de benadering voor deze wedstrijd. "Iedere tegenstander wordt geanalyseerd op hoe ze de laatste wedstrijden hebben gespeeld en wat de verwachting is hoe ze gaan spelen. Dat zal nu ook weer het geval zijn. We moeten er nu alles aan doen om vertrouwen op te doen richting de play-offs."

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Daryl van Mieghem in aanloop naar ADO Den Haag - Helmond Sport.