Na de nederlaag tegen FC Groningen afgelopen week lijkt het er zeer sterk op dat ADO Den Haag niet meer mee zal strijden om een directe promotieplek. De laatste zes competitieduels zullen daarom worden gebruikt om met een zo goed mogelijk gevoel richting de play-offs te gaan, met om te beginnen een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Als het aan Henk Veerman ligt, gaat zijn ploeg in ieder geval vol voor de drie punten. "We willen met dit elftal zo lang mogelijk meedoen om promotie en dus willen we zo hoog mogelijk eindigen."

"Het moet snel anders"
De resultaten van de afgelopen weken van de Hagenaars vielen nogal tegen en daarmee is de ploeg van trainer Darije Kalezic gezakt naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het gevoel is dus wel eens beter geweest, zo beaamt clubtopscorer Henk Veerman. "We zitten er niet heel lekker in qua resultaten, dus dat moet snel anders." Om het tij te keren is het volgens de Volendammer zaak om veel gesprekken met elkaar te voeren en hard te blijven trainen. "We moeten dingen proberen om het onszelf comfortabeler te maken en trainen om het een stukje beter te maken dan het nu is."

Topscorerstitel?
SC Cambuur is in ieder geval een tegenstander waarbij Veerman weet hoe het is om tegen te scoren. De afgelopen twee seizoenen wist de spits in Leeuwarden het net drie keer te vinden. Mocht dat komende vrijdag weer het geval zijn, dan doet hij niet alleen goede zaken voor het team, maar ook voor een eventuele topscorerstitel, al is dat niet iets waar de topschutter mee bezig is. "Het zou een leuke bijkomstigheid zijn, maar ik ben er verder niet mee bezig."

Bekijk hieronder het gehele interview met Henk Veerman in aanloop naar SC Cambuur - ADO Den Haag.