Kilian Nikiema (Burkina Faso), Jort van der Sande (Bonaire) en Rafael Struick (Indonesië) vertegenwoordigden hun land deze week tijdens de interlandbreak. In dit overzicht lees je hoe onze internationals het er vanaf hebben gebracht afgelopen week.

Update 21 november: Van der Sande en Struick in actie, Nikiema niet

Bonaire - Saint-Martin 0-4 | Harde nederlaag Bonaire, Van der Sande speelt een uur

Bonaire is op eigen bodem met ruime cijfers onderuitgegaan tegen Saint-Martin. Van der Sande had opnieuw een basisplaats, maar moest ook toezien hoe zijn ploeg bij rust al met 0-3 achter stond. Na een uur werd de aanvallende middenvelder gewisseld. Het CONCACAF Nations League-duel werd met 0-4 in het voordeel van de bezoekers beslist. Hierdoor is Saint-Martin de groepswinnaar van de poule.

Ethiopië - Burkina Faso 0-3 | Ruime overwinning Burkina Faso zonder inbreng Nikiema

Kilian Nikiema had geen basisplaats bij de wedstrijd tegen Ethiopië. De doelman zag zijn teamgenoten vanaf de bank met 0-3 winnen van Ethiopië en dus doet Burkina Faso prima zaken in de kwalificatie voor het WK in 2026.

Filipijnen - Indonesië 1-1 | Struick speelt gelijk met Indonesië

Indonesië speelde voor de tweede keer in een week een WK-kwalificatiewedstrijd en dit keer was Filipijnen de tegenstander. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong, maar twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Indonesië langszij. Struick speelde bijna de hele wedstrijd en werd in blessuretijd gewisseld.

Update 18 november: Bonaire zegeviert met 0-3 op bezoek bij Anguilla, Van der Sande speelt gehele duel mee

Anguilla - Bonaire 0-3 | Ruime overwinning Bonaire, Van der Sande doet hele wedstrijd mee

Bonaire heeft het duel tegen Anguilla, in het kader van de CONCACAF Nations League, met 0-3 gewonnen. Van der Sande maakte de hele wedstrijd vol. Bonaire speelt woensdagnacht op eigen bodem de laatste groepswedstrijd tegen koploper Saint-Martin en kan het alleen nog groepswinnaar worden als er met een verschil van drie doelpunten wordt gewonnen.

Update 17 november: Burkina Faso speelt gelijk zonder inbreng Nikiema

Burkina Faso - Guinee-Bissau 1-1 | Remise Burkina Faso zonder inbreng Nikiema

Burkina Faso is de kwalificatiereeks voor het WK 2026 begonnen met een gelijkspel tegen Guinee-Bissau. In Stade de Marrakech speelde de ploeg van bondscoach Hubert Velud met 1-1 gelijk tegen Guinee-Bissau. Nikiema kwam niet in actie.

Update 16 november: Struick verzorgt als invaller assist, maar verliest wel ruim

Irak - Indonesië 5-1 | Struick levert als invaller assist af, maar verliest wel

Indonesië speelde een WK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Irak. Rafael Struick mocht in de 39e minuut, bij een stand van 2-0 in het voordeel van Irak, invallen en verzorgde nog voor rust de assist bij de aansluitingstreffer. In de tweede helft liep de achterstand echter verder op voor Indonesië en zou het Aziatische land met 5-1 onderuit gaan.