DAG 1 IN LEENDE

Maandagmorgen vroeg is de selectie afgereisd naar Leende, net onder Eindhoven. Daar werd de selectie allerhartelijkst ontvangen, de medewerkers van het hotel en de vrijwilligers bij het trainingscomplex van de plaatselijke club DOSL zijn inmiddels voor de spelers die al wat langer bij onze club zitten bekenden. Na het inchecken en het nuttigen van wat fruit en yoghurt ging iedereen op de fiets naar het trainingsveld.

De ochtendtraining was vrij rustig, even de spieren losgooien. Voor de spelers althans, de keepers waren een veld verderop hard aan het werk met Arno van Zwam. Op een veld met een keurig bord erop: Verboden te betreden vanwege onderhoud. Maar als het om ADO Den Haag gaat wordt alles geregeld, ook een extra veld waar nodig. Ook bij slecht weer en veel regen zoals op deze dag.

Na de lunch en twee uurtjes rust vertrok de groep wederom richting trainingsveld. Dit keer voor een uitgebreidere sessie met veel pittig loopwerk voor en na de partij en oefeningen van Nol Hornix om op te warmen. De training werd gefilmd door analist Marvin van der Valk; de regen hield hem zelfs niet tegen, er werd gewoon een paraplu over de camera die op 9 meter hoogte stond gespannen.

Het partijspel was stevig, vooral veel coaching vanuit beide verdedigingen was waar het om draaide. Thomas Kristensen en Dion Malone sloegen dit deel even over vanwege hun 90 minuten afgelopen zaterdag, zij liepen hun rondjes een veld verderop. Daar was fysiektrainer Hornix bezig met oefeningen voor een aantal jonkies zoals Nieuwenhuijs en Korte. De herstellende Wilfried Kanon, hij onderging een knieoperatie aan het eind van vorig seizoen, deed al behoorlijk veel mee. Dinsdag staan er wederom twee trainingen op het programma.

DAG 2 IN LEENDE

Dinsdagmorgen begon vrij rustig. Lichte oefeningen met de bal en aansluitend een uur lang partijspel om tactiek en routine erin te slijpen. Terug bij het hotel hadden wat spelers en Henk Fraser interviews en na de lunch kwam scheidsrechter Pol van Boekel langs voor de jaarlijkse speluitleg van de KNVB. Dit jaar geen regelwijzigingen, Van Boekel gaf ook aan dat het puur om het opfrissen van de regels ging. De beelden die getoond werden leidden tot wat mooie discussies waarin maar weer duidelijk werd hoe lastig sommige arbitrale beslissingen zijn om te nemen.

De relatief rustige ochtend bleek een stilte voor de storm. De training om 17.45 uur was even van andere orde. Na de warming up werd er 5 keer van veld gewisseld. De spelers gingen van een zwaar circuit met oefeningen als kniesprongen, opdrukken en de ladder voor motorische loopoefeningen weer terug naar het hoofdveld voor een partijspel. En weer terug, en weer terug, enzovoort. Het werd een latertje, iedereen zat om half negen net op tijd aan tafel voor het avondeten.

Mathias Gehrt had zijn eigen programma, 's morgens een fietstocht met Edwin Coret. 's Middags was hij wederom met de fysio en nu ook een aantal andere spelers in de gym in Valkenswaard. Wilfried Kanon deed 's morgens een flink deel mee van de tactische spelvorm. Weliswaar nog geen partij met stevige duels, maar wel goed hem weer op het veld te zien met al zijn teamgenoten.

DAG 3 IN LEENDE

Elke training is weer anders. Woensdagmorgen draaide alles in Leende om behendigheid voor de selectie van ADO Den Haag. Voetvolley op het scherpst van de snede, er werd super geconcentreerd gespeeld. Rally's duurde echt heel lang. Het was goed dat sets maar tot acht punten gingen, want anders hadden de 8 teams laat op de middag nog op het veld gestaan.

In het eerste partijtje moest Timothy Derijck jammergenoeg al afhaken. Zijn teamgenoot Hector Hevel en hij botsten met de hoofden tegen elkaar toen beiden dezelfde bal wilden redden voor hun ploegje. Derijck hield er een bloedend oog dat later flink blauw werd aan over.

Na een ochtend van strijd wonnen uiteindelijk Edouard Duplan, Wilfried Kanon en Xander Houtkoop het toernooitje.

DAG 4 IN LEENDE

Donderdag werd er vooral veel gesproken over De Drone. Want hoofdtrainer Henk Fraser had een dag eerder verteld dat zijn middagtraining gefilmd zou worden met een drone om precies te kunnen zien wat er op het veld gebeurde. Binnen de staf en spelersgroep was het een stuk minder onderwerp van gesprek dan bij de bezoekers.

Zoon Randell Fraser kwam speciaal naar Leende om de drone te besturen. Onder toeziend oog van een aantal fotografen en nieuwsgierige toeschouwers ging de mini helikopter rustig de lucht in en legde de training vast zoals de technische staf graag wilde. Samen met de spelers kan hierdoor nog beter worden gekeken of ruimtes goed gebruikt worden in een partijspel.

Net voor de training riep Fraser sr. alle mannen bij elkaar om aan te kondigen wie de nieuwe aanvoerders worden dit seizoen. Thomas Kristensen zal de band dragen met Aaron Meijers en Vito Wormgoor als zijn vervangers. De gehele groep applaudisseerde voor dit bericht.

's Morgens was er ook al getraind bij DOSL. Een uitgebreide warming up vol oefeningen, vooral veel gericht op de buikspieren, Nol Hornix had weer vele zware maar grappige oefeningen uit de hoge hoed getoverd. Dit werd gevolgd door fanatieke partijtjes vier tegen vier.

De warmte speelde voor het eerst parten, tot nu toe was Leende vooral gehuld in regen en donkere hemels. Donderdag was flink warm, extra water stond dan ook steeds klaar voor de spelers. Vrijdag nog één training en dan gaat de groep al weer terug richting Den Haag. 

DAG 5 IN LEENDE

De gehele week is er hard getraind in het Brabantse Leende, maar de spelers wisten het al; vrijdagmorgen zou het nog één keer los gaan alvorens de reis naar huis zou worden aangevangen. En het ging los, 2,5 uur lang in de warmte.

De groep begon met een warming up en sprint- en keeroefeningen bij Nol Hornix. De typische aanmoedigingen van de fysiektrainer: maximaal! bambambam! en tatata! klonken hard over het complex van DOSL. En het hielp, want de jongens gingen absoluut maximaal.

Na een paar minuten rust begon een groot partijspel in twee delen. Na de twee periodes ging de hele groep naar het tweede veld waar wederom een circuit klaar stond met zware oefeningen. En na dit circuit ging het partijspel weer verder en er werd nog een keer van veld gewisseld. 2,5 Uur bikkelen, terugfietsen naar het hotel, douchen, spullen inpakken, even lunchen en de bus in naar huis was het vervolg. Daar was het heel rustig, in de bus, de meesten rustten zichtbaar even uit van een zware week. Maar wel een week waarin een hoop werd gelachen om en met elkaar en waarin ADO Den Haag weer geweldig werd geholpen door alle mensen van Hotel Golden Tulip Jagerhorst en voetbalvereniging DOSL.

Supportersvereniging

  • Supportersvereniging Haagsche Bluf
  • Haags Kwartier 55
  • 2491 BM Den Haag