Nieuws

Op zondag 7 april 2024 beleefden jonge voetballers en voetbalsters bij het Jeugdcomplex van ADO Den Haag, De Aftrap, een buitengewone dag. Het was eindelijk tijd voor de langverwachte All Star Dag. Deze dag stond volledig in het teken van het eren van de spelers die gedurende het afgelopen seizoen zijn uitgeblonken in de VO Voetbal League, zowel op het voetbalveld als in positief gedrag ten opzichte van medespelers, tegenstanders en scheidsrechters! De All Stardag deelnemers werden tijdens het seizoen uitgeroepen tot “Speler van de Week”.

De VO Voetbal League is één van de meest prestigieuze scholencompetities in Nederland. Deze competitie, die van november ‘23 tot maart ‘24 liep, bracht scholen uit de regio samen waarbij leerlingen tussen de 13 en 16 jaar oud in drie competities (jongens en meisjes) streden om de felbegeerde bekers.

Ontvangst en Trainingssessies

Bij aankomst werden de deelnemers hartelijk ontvangen op De Aftrap. Ze kregen een goed gevulde goodiebag met allerlei handige items zoals een lunchbox, een officieel ADO Den Haag tenue en een bidon. Het enthousiasme was voelbaar onder de 10 geselecteerde spelers en speelsters, die vastbesloten waren om van deze dag een onvergetelijke ervaring te maken.

De dag begon met een intensieve training onder leiding van Sheran Gayadien, de trainer van ADO Den Haag onder 16. Gedurende 45 minuten werden de spelers uitgedaagd met verschillende fysieke en samenwerkingsoefeningen, wat de basis legde voor een dag vol sportiviteit en teamwork.

Na deze inspannende sessie werd een inspirerende video-analyse verzorgd door Kees Brouwers, de trainer van ADO Den Haag onder 13. Hij deelde zijn inzichten over mentale en tactische aspecten van het spel, waarbij de spelers vol aandacht luisterden en vele vragen stelden.

Wedstrijd met ADO Den Haag G-Storks en All Stars

Na een welverdiende lunchpauze begon de volgende trainingssessie van de dag, deze keer onder leiding van Ronald Samson, de trainer van ADO Den Haag onder 21. Eerst kregen de spelers de kans om een wedstrijd van 30 minuten te spelen met de sterren van de ADO Den Haag G-storks. Deze ervaring bleek fantastisch te zijn voor alle betrokkenen. De samenwerking tussen de G-Storks en de All Stars verliep vlekkeloos, waarbij het veldspel op hoog niveau lag en het spelplezier duidelijk te zien was. In deze wedstrijd konden de deelnemers hun maatschappelijke ‘skills’ laten zien!

De dag werd afgesloten met een laatste trainingssessie, waarbij de spelers hun vaardigheden konden laten zien in verschillende oefeningen en wedstrijdvormen op onder 21-niveau. Het was duidelijk te zien dat de deelnemers geïnspireerd werden door het niveau van de oefeningen. Na een lange maar uiterst sportieve dag keerden de deelnemers tevreden huiswaarts.

07042024 vovl allstardag 045

ADO Den Haag is trots om deze dag mogelijk te hebben gemaakt en bedankt alle betrokken trainers, scholen, de Gemeente Den Haag en Stichting Talentontwikkeling voor hun bijdrage aan het afgelopen seizoen. De club kijkt vol verwachting uit naar een nieuw seizoen vol spannende VO Voetbal League wedstrijden.