Nieuws

Op vrijdag 15 maart om 16 uur barstte de langverwachte finaledag los op Sportcampus Zuiderpark. Na maanden van intensieve training en competitie was het eindelijk tijd voor de deelnemende scholen om te schitteren. De spelers hadden hard gewerkt om een plekje in de grote finale te bemachtigen, en de spanning was voelbaar op de volle tribunes. Met harde muziek uit de luidsprekers was de finaledag gereed voor een onvergetelijke avond vol voetbal en sportieve strijd!

Louise van Oosten League – O16

De eerste krachtmeting vond plaats tussen de finalisten van de Louise van Oosten League voor meiden, om 16:30 uur. Het Diamant College en Lyceum Ypenburg stonden tegenover elkaar in een epische strijd. Het Diamant College begon sterk en nam al snel de leiding, maar Lyceum Ypenburg gaf niet zomaar op. De wedstrijd werd gekenmerkt door prachtige individuele acties en talloze kansen, en uiteindelijk erkende Lyceum Ypenburg de superioriteit van het Diamant College, en verloor de meidenfinale.

Hugo Wentges League – O14

Na een spannende start van de meiden competitie was het de beurt aan de jongens onder 14-teams in de Hugo Wentges League om te schitteren. Stanislas Beweeg en Stanislas Praktijk plaatsten zich voor de grote finale na spannende halve finales. In een boeiend voetbalgevecht trok Stanislas Beweeg uiteindelijk aan het langste eind en werd de tweede winnaar van de dag.

Henk Veerman League – O16

Direct na deze wedstrijd volgden de halve finales voor de jongens onder 16 in de Henk Veerman League. In de eerste halve finale troffen Stanislas Praktijk en het Maris College elkaar. Hoewel Stanislas Praktijk op papier wellicht het betere team was, toonde het Maris College veerkracht en verdiende het een plek in de grote finale. In de tweede halve finale moest het Yes College toegeven dat Stanislas Beweeg de betere ploeg was, waardoor Stanislas Beweeg tegen het Maris College de finale werd. Het werd een finale met veel emoties en de teams stonden onder druk. Ondanks de emoties eindigde de wedstrijd op een sportieve manier met Maris College als terechte winnaar.

Zo eindigde de fantastische periode van de VO Voetbal League, waarin ADO Den Haag alle deelnemende scholen, de Gemeente Den Haag, Stichting Talentontwikkeling en natuurlijk de scheidsrechter van harte bedankt voor hun bijdrage aan dit succes. We kijken uit naar de volgende editie van de VO Voetbal League in oktober 2024, hopelijk nog beter, leuker en succesvoller dan ooit tevoren.

Foto's: Erik Laan en ADO Den Haag in de Maatschappij