Nieuws

Op dinsdag 12 maart en op donderdag 14 maart konden cliënten van Parnassia deelnemen aan twee waardevolle activiteiten, namelijk het Parnassia Toernooi en de herstelworkshop voor cliënten van Brijder Mistral. Voor het Parnassia Toernooi waren 4 organisaties aanwezig: Stichting Anton Constandse, Talenty, Horizon Alphen en Parnassia. Twee dagen hierna waren cliënten van Brijder Mistral in het ADO Den Haag stadion voor een workshop over herstel. Brijder Mistral richt zich op jongeren van 12 tot 23 jaar die problemen hebben met het gebruik van drugs, alcohol, gamen en/of gokken en probeert deze jongeren te helpen om ‘clean’ te worden. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen de deelnemers tips over het stellen van doelen, wat het betekent om gedisciplineerd te zijn en over hoe zij hun omgeving kunnen aanpassen om succes te behalen.

Parnassia toernooi

Het Parnassia Toernooi van dinsdag 12 maart trapte af met de wedstrijden Parnassia tegen Talenty en Anton Constandse tegen Horizon Alphen. De eerstgenoemde wedstrijd werd een hele spannende pot die uiteindelijk beslist werd door team Parnassia. Bij de tweede wedstrijd was het jeugdige elftal van Horizon Alphen oppermachtig en Anton Constandse werd met 0-3 verslagen.

Hierna kwamen de twee winnaars en de twee verliezers van de eerste wedstrijden tegenover elkaar te staan. De wedstrijd tussen de twee winnaars was eentje om in te lijsten. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, maar na een stevige strijd kwam Horizon Alphen als sterkste uit de bus. Talenty maakte het verlies in de eerste ronde goed door overtuigend te winnen van Anton Constandse in hun tweede wedstrijd.

Na twee speelrondes stond Horizon Alphen alleen bovenaan, maar om als winnaar het toernooi af te sluiten moesten ze minimaal 1 punt pakken tegen Talenty. Na een felbevochten wedstrijd wist Talenty in extremis toch nog de koppositie over te nemen van Horizon Alphen door met grote cijfers te winnen van de koploper. Eindstand: 4-1. Na een gelijkspel pakte Parnassia de derde plek en werd Anton Constandse laatste.

Workshop Herstel

De cliënten van Brijder Mistral werden op donderdag 14 maart bij de kliniek door de spelersbus van ADO Den Haag opgehaald om richting het stadion van ‘Onze Trots’ af te reizen. Bij aankomst in het stadion kregen de jongeren al meteen hun tweede wow-moment. Voor de meerderheid was het een eerste bezoek aan het stadion en dit liet zeker een indruk achter bij de doelgroep.

Voor aanvang van de bijeenkomst kregen de bezoekers allemaal een heerlijke lunch en dit werd gevolgd door een rondleiding door de mooie ruimtes van de club. Na een bezoek aan o.a. de kleedkamers, het veld en de commandokamer waren de jongeren helemaal klaargestoomd voor de bijeenkomst ter bevordering van hun herstel. De workshop begon met een korte inleiding over #ADOgroen en het partnerschap met Parnassia. Hierna volgde een inspirerend interview met de MVO Manager die zelf ook heeft moeten leren omgaan met tegenslag en uitdagende momenten in zijn leven.

Om de jongeren een handje te helpen kregen de deelnemers enkele handvatten aangereikt om zelf weer hun levens op de been te krijgen. Uitleg over doelen stellen, het belang van discipline en goede gewoontes en het aanpassen van hun leefomgeving waren de onderwerpen van de dag.
Daarna was het de beurt aan de deelnemers: tijd om hun eigen doelen te formuleren en een plan van aanpak! De doelen verschilden enorm van persoon tot persoon en waren als volgt: “ik wil clean worden zodat ik weer mijn leven kan oppakken”, “ik wil alles weer op orde krijgen zodat ik mezelf kan aansluiten bij Defensie”, “ik zou graag politieagent worden”. Na een korte bespreking van ieders doelen was het alweer tijd om terug te gaan naar de kliniek. Met een rugzak vol nieuwe ideeën en inspiraties kunnen de deelnemers vooruit kijken naar een kansrijke toekomst.

Diezelfde toekomst zal veel uitdagingen met zich mee brengen, maar nu hebben ze een aantal gereedschappen om deze aan te pakken. #ADOgroen wenst alle deelnemers succes met het najagen van hun dromen!