Nieuws

In de periode december ‘23 – maart ’24 kwamen kinderen van PCBS De Vlieger, De Van Ostadeschool, OBS De Notenkraker en de Dalton Basisschool Waterland naar het Bingoal Stadion om na schooltijd les te krijgen in het Perscentrum. Tijdens één van de lessen van Playing for Success kwamen ADO Den Haag spelers Finn de Bruin, Mohamed Hamdaoui en Kilian Nikiema langs bij de kinderen.

Rol als journalist

Als de ADO-spelers bij Playing for Success op bezoek komen, bereiden de kinderen zich als echte journalisten voor op een interview met de speler. Wat de kinderen dan nog niet weten is dat ze ook zelf worden geïnterviewd, en wel door een speler! En dat wordt door de meesten als heel spannend ervaren, vooral als je in je eentje in de spotlights staat.
Maar de ADO-spelers Finn de Bruin, Mohamed Hamdaoui en Kilian Nikiema stelden de kinderen op hun gemak en wederzijds werden er prachtige interviews afgenomen!
Na de vragen ging ieder kind met de speler(s) op de foto. Daarna mochten de kinderen eindelijk hun ‘eigen vragen’ stellen aan de spelers! De antwoorden verwerkten ze op hun eigen vragenblad. Aan het eind van de bijeenkomst deden de kinderen samen met de spelers nog het spel Ren je Rot.

Dichtbij

De kinderen mochten op 11 februari ook de wedstrijd ADO Den Haag – FC Den Bosch bezoeken, waarbij de ADO-spelers op grote afstand waren te bewonderen. De komst van de spelers naar Playing for Success werd als bijzonder ervaren, omdat ze speciaal voor hen naar het stadion waren gekomen.
Enkele reacties van de kinderen waren: “Dit was echt een hele leuke dag!” en “Wow, ik kon gewoon heel dicht bij ze staan!”.

Les krijgen in een wow-omgeving! 

Playing for Success is een grensverleggend concept voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. De doelstelling van Playing for Success Den Haag is het vergroten van het zelfbeeld en zelfvertrouwen van zowel meisjes als jongens, die bij het leren op school een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er wordt een speciaal ontwikkeld programma aangeboden in een motiverende en uitnodigende omgeving, waardoor hun zelfvertrouwen en motivatie toenemen.
Een leeromgeving met een zogenaamde “WOW-factor” speelt hierbij een sleutelrol. Het project Playing for Success Den Haag vindt plaats in het Bingoalstadion (maandag, dinsdag) en op de Sportcampus in het Zuiderpark (woensdag en donderdag).
Bij ADO Den Haag wordt op maandag en dinsdag gebruik gemaakt van de persruimte. Op beide dagen komen twee groepen van twee verschillende scholen naar het leercentrum om te werken aan hun zelfvertrouwen, motivatie, zelfstandigheid en/of samenwerking. In de huidige periode op maandag zijn dat kinderen van De Vlieger en de Van Ostadeschool. Op dinsdag komen kinderen van De Notenkraker en het Waterland naar het Bingoal Stadion.