Nieuws

Donderdag 7 maart stonden de ADO Den Haag OldStars volop in de spo(r)tlights. In de ochtend kwamen 30 studenten en begeleiders van ROC Mondriaan, afdeling Lifestyle, Sport en Bewegen langs op het Sportcomplex van HVV Laakkwartier. In de avond kwamen de OldStars in beeld bij het programma Focus ‘Een Eeuw op Aarde?’, een programma over ‘Zo word je 100’.

Introductie Walking Football bij studenten ROC Mondriaan

De 60-plussers van ADO Den Haag OldStars merkten donderdagochtend dat het in eens een stuk drukker was tijdens koffietijd. Ineke van HVV Laakkwartier had voor de koekjes bij de koffie gezorgd en in de gezellige voorbereiding op de training werd voor 30 studenten door de begeleiders Harry Biemans en Jeroen Verkade het principe van ‘walking football’ geïntroduceerd. #ADOgroen vertelde wat ‘wandelend voetbal’ inhoudt en welke regels aan het spel verbonden zijn. Ook het sociale belang van het project OldStars werd aangegeven. Zo geeft de wekelijkse training de ouderen veel plezier, nieuwe vrienden, extra contactmomenten en blijven ze ook nog in beweging!

Jongeren en Ouderen sporten samen

Na een gezamenlijke warming-up door OldStar Ben van Kampen, werden de zes teams samengesteld voor de Walking Football Champions League! Daarna volgde een fanatiek toernooi waar het plezier van afspatte. Het bleek niet altijd even gemakkelijk te zijn als men van tevoren had bedacht. De OldStars stuurden de teams aan waarbij ‘aanvoerder’ Ed vooral viel over de kleur van de schoenen van de studenten!
Na een sportieve strijd werd 'Team Simon' de kampioen van de Walking Football Champions League! Vooral het onderlinge respect en plezier maakt dit toernooi voor herhaling vatbaar!

Het doel van de ‘meet & greet’ is om de studenten bewust te laten zijn van de vele doelgroepen die er kunnen zijn in hun vak. Een training voor jeugd, volwassenen, ouderen, deelnemers met of zonder beperking, op topsport of amateurniveau, op recreatief of resultaatgericht niveau, kan heel verschillend zijn en moet veelal op een andere manier worden voorbereid.

Zo word je 100

We worden steeds ouder. In 2040 zal maar liefst 25% van de Nederlanders 65 jaar of ouder zijn. Maar hoe word je gezond ouder? Petra Grijzen dook in de wereld van de 100-plussers. Wetenschappers Henne Holstege, P. Eline Slagboom en Rose Anne Kenny vertelden wat wij kunnen leren van deze groep ouderen en wat je zelf kunt doen om vitaal oud te worden.
De ADO Den Haag OldStars figureerden in het NTR programma Focus met Theo (86 jaar) in de hoofdrol! Het programma is terug te zien via de link NTR - Focus.