Nieuws

Woensdag 15 november werd voor de tiende keer de Menzis ADO Den Haag G-voetbaldag georganiseerd, en na drie jaar was het weer in de vorm van een toernooi. Speaker en host Fred Zuiderwijk zorgde ervoor dat het toernooi, in aanwezigheid van de spelers en speelsters van ADO Den Haag, weer soepeltjes verliep!

In de vroege ochtend werd gestart met de voorbereidingen en al ruim een uur voor de kick-off van het toernooi kwamen de eerste deelnemers op Sportpark Prinses Irene om vooral maar niet te laat te zijn. De teams bestonden uit deelnemers van de ADO Den Haag G-voetbalteams vanaf seizoen 2017-18 tot nu, en leerlingen van de Inspecteur De Vriesschool. De ‘oud-G-Storks’ vonden het prachtig om elkaar weer te ontmoeten en samen te voetballen. Ook oud-directeur (voor één dag) Jeff Osseman was aanwezig en de organisatie werd begroet met een dikke knuffel!

15112023 g voetbaltoernooi2023 047

Een grote verrassing voor de deelnemers was dat bijna alle ADO Den Haag-spelers en -speelsters acte de présence gaven op dit unieke toernooi. Na de erehaag van spelers en speelsters voor de 60 deelnemers en de groepsfoto, werd een combinatie van ADO-speelsters en -spelers door middel van het ‘enveloppen-spel’ aan de acht teams gekoppeld. De aanvoerders renden op het signaal van clubicoon Lex Schoenmaker naar het doel om de enveloppe met spelers/speelsters op te halen en samen met de teamgenoten te zien wie er bij hun team mee zou doen. “Ja, dat is een goede speler”, klonk het uit de mond van enthousiaste deelnemer van ADO Oranje.

15112023 g voetbaltoernooi2023 204

Vervolgens begonnen de teams in twee poules aan de drie poulewedstrijden. Er werd enthousiast gestreden om de punten en veel gescoord met uitslagen als 4-4 en 7-3. Twee kruisfinales werden beslist door penalty’s en de uiteindelijke finale werd gespeeld door Inspecteur De Vriesschool Rood en ADO Groen. In de poule wist Inspecteur de Vriesschool nog te winnen, maar door de gewijzigde tactiek van ADO Groen, eindigde de finale in 2-0 voor de G-Storks selectie uit 2018-19! “Scoren en vervolgens de bus parkeren”, verwoorde ADO Den Haag-speelster Ilham Abali de aanpak van ADO Groen.

15112023 g voetbaltoernooi2023 205

Alle deelnemers kregen tijdens de prijsuitreiking een medaille en de bekers gingen naar de winnaar ADO Groen en ADO Blauw, een combinatieteam uit 2021-22 en 2022-23, voor hun sportiviteit tijdens het toernooi. Het team van de winnaar uit seizoen 2018-19 bestond uit de spelers Xander, Wessel, Jesse, Twan, Manuel, Eline, Christiaan, de ADO-speelsters Jill, Ilham en Daniëlle, en de ADO-spelers David, Lasse en Daryl!
De prijzen werden uitgereikt door trainers Darije Kalezic, Stephan Vos, Alex Scholte en Levi Schwiebbe.

15112023 g voetbaltoernooi2023 060

Tijdens de uitreiking van de sportiviteitsbekers door Janet van Veen van Menzis, gaf deelnemer Jasper van ADO Blauw een goede samenvatting van het toernooi, “Het gaat om het plezier, ook al hebben wij alles verloren!” En dat is waar het om draait bij het Menzis ADO Den Haag G-voetbaltoernooi met de kernwaarden van ADO Den Haag: Samen (Wij winnen en verliezen samen), Duidelijk (Wij helpen elkaar), Trots (Wij zijn trots op ADO Den Haag en om samen te mogen spelen), Ontwikkeling (Wij trainen keihard) en Bluf (Wij geven alles)!   

 

ADO Den Haag bedankt de volgende personen/organisaties voor de ondersteuning van het Menzis ADO Den Haag G-voetbaltoernooi: Fred Zuiderwijk (gastheer), Lex Schoenmaker (ambassadeur), de studenten van ROC Mondriaan (ondersteuning organisatie), Jumbo (voor water en fruit), Sportpark Prinses Irene (voor de gastvrijheid en gebruik van accommodatie), Celeritas (voor de extra doeltjes), Social Hub (voor de lunchpakketten), BlindVision (voor de film), Angelo Blankespoor (voor de foto’s), de ADO-spelers, -speelsters en -staf voor hun enthousiasme en last but not least naamgever Menzis voor de shirts en ondersteuning van de organisatie!

Fotoserie