Serooskerke 0 - 7 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Maandag 10 juli 2017 19:30u
  • Sportpark Noordhout

Maandagmiddag reisde ADO Den Haag af naar het Zeeuwse Renesse voor het trainingskamp. Diezelfde avond werd er gelijk een oefenwedstrijd gespeeld tegen tweedeklasser vv Serooskerke. Het duel leverde een makkelijke 0-7 overwinning op voor de mannen van trainer Fons Groenendijk.

Vlak voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Sylvia Nooij, die oud-speelster en trainster bij ADO Den Haag Vrouwen was. Zij overleed afgelopen weekend plotseling.

Er stond weer een wat ander team op het veld dan zaterdag tegen Halsteren. Zo maakte Tim Coremans zijn eerste speelminuten. De doelman verving Robert Zwinkels, die met een lichte blessure kampte. Datzelfde gold voor Donny Gorter, Edouard Duplan en Trevor David. Tyronne Ebuehi kreeg zijn eerste basisplek tijdens de voorbereiding, evenals Bas Kuipers.

Na acht minuten spelen kon ADO Den Haag al juichen. Een voorzet van rechts van Sheraldo Becker kwam bij Delano Ladan terecht. Die draaide weg van zijn tegenstander en schoot binnen. De Hagenaars waren in het vervolg wel dreigend, maar konden weinig kansen creëren. Pas na 28 minuten lag de tweede treffer in het net. Ludcinio Marengo draaide vanaf links naar binnen met zijn rechterbeen. Met een krullend schot vond hij de verre hoek: 0-2. Sheraldo Becker bepaalde de ruststand in de 44e minuut op 0-3 met een poeier in de kruising.

Tien minuten na rust was het alweer raak. Wederom via Marengo. De 0-4 was bijna identiek aan de 0-2, die ook werd gemaakt door de buitenspeler. Niet lang daarna leek Serooskerke zowaar ook een goaltje mee te pikken. Maar een vrije trap belandde op de paal. In het laatste kwartier lukte het ADO Den Haag om nog eens drie keer te scoren. De 0-5 kwam van Dennis van der Heijden, die een voorzet van Robin Polley afrondde. Diezelfde Van der Heijden verzorgde ook de 0-6. Het slotakkoord was voor Sam van Huffel. Hij strafte een keepersfout af. Direct daarna floot de scheidsrechter af: 0-7.

Tijdens het trainingskamp zal ADO Den Haag nog twee wedstrijden spelen. Woensdag is de tegenstander Bruse Boys (19.30 uur) en vrijdag oefent de formatie van Groenendijk tegen het Zeeuws elftal. Aanvang van dat duel is 19.00 uur.

vv Serooskerke – ADO Den Haag    0–7 (0-3)

Scoreverloop: 8. Ladan 0-1, 28. Marengo 0-2, 44. Becker 0-3, 55. Marengo 0-4, 73. Van der Heijden 0-5, 85. Van der Heijden 0-6, 90. Van Huffel 0-7

Opstelling ADO Den Haag: Coremans (46. Van der Sar); Ebuehi (46. Smith), B. Kuipers (46. N. Kuipers), Beugelsdijk (62. Meißner), Meijers (62. Goppel); Bakker (62. Van Huffel), Immers (62. Asmelash), Van Kins (62. Polley); Becker (62. Roffelsen), Ladan (46. Van der Heijden), Marengo