FC Twente 5 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 28 april 2017 19:30u
  • Sportpark Slangenbeek
ADO Den Haag Vrouwen is met lege handen achtergebleven in de tweede ronde van de play-offs om de titel van de vrouwencompetitie. FC Twente hield de punten in eigen huis: 5-0.

ADO Den Haag Vrouwen had het moeilijk in de beginfase van het treffen op Sportpark Slangenbeek. Al vroeg creëerde FC Twente meerdere mogelijkheden. Na zes minuten kon de formatie van trainer Arend Regeer gevaarlijk worden. Jennifer Vreugdenhil onderscheidde zich toen uit de Haagse inzet een counter volgde. Het eerste kwartier eindigde zodoende met de brilstand nog op het scorebord.
In de zeventiende minuut kwam FC Twente aan de leiding. Een voorzet van Eshly Bakker werd door Priscilla Mesker in eigen doel gewerkt: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Bakker zelf de marge. Laatstgenoemde kwam vanaf links naar binnen lopen en schoof de bal in de hoek van het doel: 2-0. Twee dompers in een kort tijdsbestek, maar er was nog genoeg tijd om wat terug te doen.

Op slag van rust werd duidelijk dat ADO Vrouwen met nul punten huiswaarts zou keren. Bakker promoveerde een steekbal tot assist, al was dat uit buitenspelpositie. Scheidsrechter Victor Ris wilde er echter niet aan om het doelpunt ongeldig te verklaren. De rapen waren gaar voor de groengelen, helemaal toen Lineth Beerensteyn in de 41ste minuut eveneens een duit in het zakje deed: 4-0.

Na de doelwissel bleef de schade beperkt voor de club uit de Residentie. Er viel nog één doelpunt. Een kleine tien minuten voor het einde werd een strakke voorzet van Beerensteyn door de in het veld gekomen Lenie Onzia in het doel gewerkt: 5-0.
In de tweede helft was ADO Den Haag Vrouwen nog wel een paar keer in de gelegenheid geweest om een doelpunt te maken. Zo eindigde een dalend afstandsschot van Nadine Noordam op het dak van het doel en schoot Lindsey Keizerweerd de bal na een fraaie steekpas in het zijnet. Diezelfde Keizerweerd baarde ook opzien door met een bal achter haar standbeen Beerensteyn te verrassen. De imponerende actie resulteerde in een aanval die door keepster Barbara Lorsheyd werd onderbroken.

FC Twente was in het tweede bedrijf ver teruggezakt op eigen helft. De kansen die de brigade van coach Tommy Stroot desalniettemin wist op te zetten, werden gekeerd door doelvrouw Jennifer Vreugdenhil. Mede dankzij haar handelend optreden werd een ruimere nederlaag voorkomen.

Een kans op revanche volgt komende vrijdag (19:30 uur). Dan brengt de club achter de duinen een bezoek aan PSV, dat exact een week later op visite komt in het Kyocera Stadion.
Karakteristiek:

FC Twente - ADO Den Haag Vrouwen 5 - 0 (4 - 0)

Scoreverloop: 17. Priscilla Mesker (eigen doelpunt) 1-0, 23. Eshly Bakker 2-0, 39. Eshly Bakker 3-0, 41. Lineth Beerensteyn 4-0, 81. Lenie Onzia 5-0

Gele kaart: 65. Sabine Kuilenburg, 75. Danique Kerkdijk, 76. Siri Worm

Scheidsrechter: Victor Ris