ADO Den Haag 3 - 1 SC Telstar
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 09 december 2016 19:30u

ADO Den Haag Vrouwen heeft voor de derde keer in successie een overwinning bijgeschreven in de competitie. In de thuiswedstrijd tegen SC Telstar werd al voor rust het verschil gemaakt: 3-1.

In het eerste kwartier was er maar één ploeg die domineerde en dat was de thuisploeg. Kansen vielen er echter nog niet te noteren, maar dat werd in de resterende minuten ruimschoots goedgemaakt. Na een uitbraak op links schoot Marthe van Erk de bal in het zijnet en halverwege de eerste helft gaf Pia Rijsdijk de voorkeur aan een net iets te scherp afgemeten voorzet boven een lob over doelvrouw Nicolle Martens. Daarna had een fraaie combinatie op links Michelle Vrieling als eindstation. De bal vloog een metertje over het doel.

Op twee mooie reddingen op afstandsschoten van Linda Bakker en Katja Snoeijs na had keepster Jennifer Vreugdenhil weinig te doen. Daarentegen drukte ADO Den Haag het gaspedaal halverwege de tweede helft hard in, wat resulteerde in drie (!) doelpunten. In de 25ste minuut slaagde SC Telstar er niet in om de bal uit de eigen zestien te werken. Nadine Noordam was er als de kippen bij om met een droge schuiver in de onderste rechterhoek voor de 1-0 te zorgen. Op slag van rust bracht een prachtige steekbal van Victoria Pelova Rijsdijk in stelling. De afronding was om van te smullen. Snoeihard en uitstekend geplaatst eindigde het afstandsschot in het doel: 2-0.

In de blessuretijd van de eerste helft maakte Noordam haar tweede van de wedstrijd door een voorzet over de grond van Nance van der Meer tot assist te promoveren. Martens zag er ongelukkig uit. Ze raakte de bal nog aan, maar kon een tegendoelpunt niet voorkomen. Smet op het eerste bedrijf was het uitvallen van Vrieling, die een bal hard in haar gezicht kreeg en zich moest laten vervangen.

Doordat ADO Den Haag in de eerste helft een ruime marge had opgebouwd, kon het de goede periode die SC Telstar na rust had incasseren. De bezoekers uit Velsen-Zuid verkleinden de achterstand in de 51ste minuut toen een voorzet van Cherise Schelts werd binnengekopt door Katja Snoeijs: 3-1. Daar bleef het niet bij. Een scrimmage voor het doel resulteerde in kansen voor invalster Jaimy Visser en Babiche Roof. Op fortuinlijke wijze kon de bal uit het eigen strafschopgebied worden gewerkt. De gasten zetten in de daaropvolgende minuten nog even flink aan, maar het ontbrak de formatie van trainer Gideon Dijks aan scherpte in de voorhoede.

Halverwege de tweede helft doofde het heilige vuur van de Noord-Hollanders en poogde de club uit de Hofstad om opnieuw het initiatief te nemen. In de slotfase leek de brigade van coach Arend Regeer zelfs nog voor de 4-1 te zorgen, waar het niet dat de buitenspelregel een Haagse intikker ongeldig verklaarde. Het mocht de pret niet drukken. De goals die ADO Den Haag in de eerste helft produceerde, bleken namelijk voldoende voor een zege. Helaas zorgde het duel er ook voor dat de Haagse lappenmand opnieuw werd aangevuld, want naast Vrieling haalde ook Yvette van der Veen het eindsignaal niet. Zij werd per brancard van het veld gedragen.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen - SC Telstar 3 - 1 (3 - 0)

Scoreverloop: 25. Nadine Noordam 1-0, 43. Pia Rijsdijk 2-0, 45+2. Nadine Noordam 3-0, 51. Katja Snoeijs 3-1

Gele kaart: 79. Yvette van der Veen, 90. Babiche Roof, 90+1. Sharon Kok

Scheidsrechter: L. Wagner