Achilles '29 0 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 02 december 2016 19:30u
  • Sportpark De Heikant

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond eens te meer uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie Vrouwen. Op bezoek bij competitienieuweling Achilles ’29 werd bij vlagen heerlijk gevoetbald, resulterend in een meer dan verdiende 0-1 voorsprong in de rust en een mooie 0-4 eindstand.

De competitiewedstrijd op sportpark De Heikant had voor ADO Den Haag Vrouwen niet beter kunnen beginnen. Priscilla Mesker wist de bal in de tweede minuut te veroveren, dribbelde over de linkerflank en haalde daarna snoeihard uit. Doelvrouw Manon Bosch had geen antwoord op de verwoestende knal: 0-1. De dames uit Groesbeek lieten zich echter niet uit het veld slaan en creëerden even later een grote kans, maar keepster Jennifer Vreugdenhil voorkwam een gelijkmaker.

Het Haagse combinatiespel was om te watertanden en leek in de achttiende minuut te resulteren in een verdubbeling van de voorsprong. Nadine Noordam, Victoria Pelova en Pia Rijsdijk zochten de aanval en vonden elkaar uitstekend. Laatstgenoemde dacht de touwen te hebben gevonden, waar het niet dat arbiter Max Kok de treffer afkeurde vanwege buitenspel. Gezien het spelbeeld zou een margeverdubbeling echter wel verdiend zijn geweest. De bezoekers voerden de boventoon.

Op slag van rust kregen de toeschouwers kansen van Noordam en Pelova voorgeschoteld, mogelijkheden die voortkwamen uit fraai uitgespeelde aanvallen. Helaas lukte het de formatie van trainer Arend Regeer in deze fase van het duel niet om een verdiende 0-2 op het scorebord te plaatsen. Zodoende zochten de groengelen met een 0-1 voorsprong de kleedkamers op, na een helft waarin het samen met laagvlieger Achilles ’29 een heerlijke pot voetbal wist voor te schotelen.

Na de theepauze kroop ADO Den Haag Vrouwen door het oog van de naald. Achilles ’29 kreeg twee dotten van kansen. Nadat eerst een schot net naast het doel verdween, werd bij de tweede poging Vreugdenhil op de proef gesteld. Met een redding werd de 1-1 voorkomen, maar daar was de kous nog niet mee af. De rebound werd namelijk snoeihard op het doel geschoten. Gelukkig reageerde Mijke Roelfsema attent op het keiharde schot dat volgde. Een knap staaltje verdedigend werk van de bezoekers.

Ruim een kwartier na rust kwam de club uit de Hofstad op een 0-2 voorsprong. Nance van der Meer legde de bal terug op Pelova, die net buiten de zestien stond en vanaf rechts met een schot de onderste linkerhoek vond: 0-2. Nog geen minuut later was het treffen bijna definitief beslist. Rijsdijk stormde op het doel af, behield het overzicht en legde de bal terug op Pelova. Deze keer verdween de inzet over het doel van Achilles.

Toch zou het goed spelende ADO Vrouwen de score nog uitbreiden. Een prachtige lobbal van Marthe van Erk in de 73ste minuut leidde de 0-3 in en het slotakkoord kwam één minuut voor tijd op naam van Rijsdijk. Bij het vierde doelpunt was een hoofdrol weggelegd voor de in het veld gekomen Lindsey Keizerweerd, die op de rechtervleugel voor het voorbereidende werk zorgde en de bal meegaf aan Victoria Pelova. Laatstgenoemde legde de bal terug op Rijsdijk die vervolgens de 0-4, tevens de eindstand, op het scorebord zette.

Karakteristiek:

Achilles ’29 – ADO Den Haag Vrouwen 0 - 4 (0 - 1)

Scoreverloop: 2. Priscilla Mesker 0-1, 63. Victoria Pelova 0-2, 73. Marthe van Erk 0-3, 89. Pia Rijsdijk 0-4

Gele kaart: 4. Demi ter Maat, 16. Sabine Kuilenburg, 39. Melanie Bross

Scheidsrechter: Max Kok