ADO Den Haag 1 - 0 Lierse SK
  • Beneleague
  • Vrijdag 17 april 2015 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich vrijdagavond gerevancheerd voor de bekeruitschakeling tegen FC Twente van afgelopen zaterdag. In het Kyocera Stadion werd met 1-0 gewonnen van Lierse SK. Na een doelpuntloos eerste bedrijf werd na de rust vanaf de strafschopstip het verschil gemaakt.

ADO Den Haag Vrouwen probeerde al vroeg de toon te zetten. Het spel vond zich grotendeels af op de helft van de tegenpartij. Mogelijkheden kwamen tot stand via Tessa Oudejans en Renate Jansen, die met diagonale afstandsschoten keepster Justien Odeurs op de proef stelden. Tot écht uitgespeelde kansen kwam het echter niet in de eerste fase van de wedstrijd. Zowel ADO Den Haag Vrouwen als Lierse SK Vrouwen toonde zich slordig in de eindopzet van de gecreëerde pogingen.

Naarmate de eerste helft vorderde nam de drang naar het Belgische doel toe. De verdedigers van Lierse SK hadden het zwaar met de aanvallende intenties van onder meer Lineth Beerensteyn, maar met (harde) tackles wist de achterhoede van Lierse SK Vrouwen de aanvoer naar de Haagse aanval te onderbreken. Toch speelde de verdediging van de bezoekers niet foutloos. Na miscommunicatie aan de kant van Lierse SK Vrouwen schoot Franca van de Kuilen een hele grote kans te zacht op doel.

Kort daarna kreeg Jansen de aanwezige toeschouwers van de banken met een heerlijke panna. De bal kwam in twee instanties terecht bij Oudejans, wiens inzet vanaf een meter of twintig over het doel raasde. Nog in diezelfde minuut creëerde Beerenteyn de grootste kans van het duel. De paal voorkwam echter dat haar kopbal richting de linkerhoek tot een doelpunt werd gepromoveerd. Keepster Jennifer Vreugdenhil keerde daarna schoten van captain Niki Decock en Elke Van Gorp.

Een kleine tien minuten na de rust kwam ADO Den Haag Vrouwen met hulp van de tegenpartij op voorsprong. Een handsbal in het strafschopgebied van Lierse SK Vrouwen leverde de thuisploeg een strafschop op. Jansen nam plaats achter de stip en schoot de bal in de linkerhoek, buiten het bereik van Odeurs: 1-0. Een tussenstand waarmee de buit nog allerminst binnen was, bleek niet veel later. Hannelore van Poppel kopte toen bijna een hoekschop van Van Gorp binnen bij de tweede paal.

In de laatste twintig minuten namen Oudejans en Beerensteyn het Belgische doel tevergeefs onder vuur. Met name eerstgenoemde kreeg behoorlijk wat kansen. De rushes die Beerensteyn voorafgaand aan haar schoten vertoonde waren van een hoog niveau. Lierse SK Vrouwen kwam in de slotfase niet verder dan een afstandsschot van Justine Vanhaevermaet. Zo werd er zes dagen na de verloren penaltyserie tegen FC Twente vanaf de strafschopstip een competitiezege bijgeschreven.

Met de zege heeft ADO Den Haag Vrouwen de achterstand op nummer drie Ajax verkleind tot acht punten. De Amsterdammers verloren vanavond met 1-2 van het Belgische Club Brugge KV. De volgende officiële wedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen vindt plaats op zaterdag 25 april (19:00 uur). De ploeg van trainer Marcel Valk brengt dan een bezoek aan SC Telstar. Zes dagen later volgt het treffen met KAA Gent, waarna het seizoen op vrijdag 8 mei (19:30 uur) eindigt tegen FC Twente.