ADO Den Haag 4 - 4 Roda JC
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Woensdag 19 april 2017 15:00u

Na een bizar scoreverloop heeft ADO Den Haag 2 uiteindelijk een punt overgehouden aan de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Er stond een 4-4 eindstand op het scorebord. Het team van coach Ger van Weelden maakte twee keer een achterstand goed, kwam zelfs op een 4-2 voorsprong, maar dat bleek niet genoeg voor de overwinning. Roda JC maakte in blessuretijd gelijk.

In de eerste helft was Roda JC de betere ploeg. De Limburgers braken af en toe gevaarlijk door de verdediging van ADO Den Haag. Tot heel veel kansen leidde dat niet. Jack Mmaee was na een kwartier spelen het dichtstbij een doelpunt. Hij mikte op de paal.

Het was zeker niet zo dat ADO Den Haag geen gevaar stichtte. Het kwam een aantal keer in de buurt van het Limburgse doel, maar dat gebeurde veelal in buitenspelpositie. Gezien het overwicht van Roda JC kon een goal niet uitblijven. Nadat Mmaee nog voorlangs schoot, was medeaanvaller Celestin Djim Ndogo wel succesvol in de 41e minuut. Hij gleed de bal binnen achter Rody de Boer: 0-1. Dat bleek tevens de ruststand.

Na de pauze ontbrandde de wedstrijd. De goals volgden elkaar in rap tempo op. Direct vanaf de aftrap ontfutselde Guyon Fernandez keeper Max Schijns de bal. Voor de spits was het een eenvoudig kunstje de 1-1 te maken. Lang kon ADO Den Haag niet van het doelpunt genieten. Want nog geen minuut later draaide Djim Ndogo was bij zijn tegenstander en schoot daarna zijn tweede treffer binnen.

ADO Den Haag toonde haar veerkracht. Want na 54 minuten gingen de Hagenaars alweer aan de leiding. Jerdy Schouten scoorde twee keer kort achter elkaar. Invaller Sam van Huffel, die voor Schouten inviel, vond direct nadat hij het veld betreedde de lange hoek: 4-2. De thuisploeg leek makkelijk op drie punten af te stevenen, maar ruim een kwartier voor tijd bracht Tim Blättler de spanning terug met de derde goal voor Roda JC. Iedereen ging er vanuit dat de drie punten desondanks niet meer in gevaar kwamen voor ADO Den Haag, tot de blessuretijd, toen Djim Ndogo met zijn derde van de middag zorgde dat Roda JC met een punt terug naar Limburg afreisde.

Door de remise komt ADO Den Haag op vijftien punten uit dertien duels. Daarmee staat het op een vijfde positie in Reservecompetitie A. Volgende week staat voor ADO Den Haag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op de rol. Op maandag 24 april gaat de formatie van Van Weelden op bezoek bij NAC Breda. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt.

ADO Den Haag 2 – Roda JC 2        4–4 (0-1)

Scoreverloop: 41. Djim Ndogo 0-1, 46. Fernandez 1-1, 47. Djim Ndogo 1-2, 50. Schouten 2-2, 54. Schouten 3-2, 63. Van Huffel 4-2, 73. Blättler 4-3, 90. Djim Ndogo 4-4

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Kaarten: Wolters, Rodriquez (geel)

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; Tamata, Beugelsdijk, David, Haddachi (41. Asmelash); Cil, Schouten (63. Van Huffel), El Mahdioui; Amatkarijo, Fernandez (69. Maatoug), Wolters

Opstelling Roda JC 2: Schijns; Bosman, Van Son, Rodriquez, Souren, Yasar, Djim Ndogo, Blättler, Mmaee, Milts, Demirtas