Heracles Almelo 1 - 2 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 27 februari 2017 14:00u
  • Erve Asito

Net als vorige week tegen Excelsior 2 heeft ADO Den Haag 2 weer een overwinning behaald. Die kwam tegen Heracles Almelo 2 wel pas tot stand in de slotfase. Dankzij goals van Mike Havenaar en Sheraldo Becker stond er een 1-2 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd kwam na tien minuten pas echt op gang. Toen creëerde Heracles een goede kans, maar keeper Rody de Boer redde daarop. Even later kreeg ADO Den Haag een mogelijkheid om op voorsprong te komen via Nasser El Khayati. Zo’n zes meter voor het doel mikte hij over. In de zeventiende minuut was ook Becker dichtbij een goal. De man die vorige week tegen Excelsior 2 drie maal scoorde schoot dit keer voorlangs.

Ondanks de Haagse kansen was het echter Heracles dat op 1-0 kwam. Daarvoor had de thuisploeg wel een penalty nodig. Die gaf scheidsrechter Bas Annegam voor een overtreding van Henk van Schaik. Robin Pröpper nam de strafschop. De Boer zat er nog wel aan, maar hij kon de openingstreffer niet voorkomen. Met de 1-0 gingen de teams ook rusten, ondanks een kans voor Van Schaik (kopbal over) een paar minuten voor de pauze.

In de tweede helft was het ADO Den Haag dat het spel dicteerde. Dat resulteerde ook in een aantal goede kansen. Zo leek Havenaar in de 59e minuut de stand gelijk te trekken, maar de Japanner stond buitenspel. Even daarna kreeg ook Becker een goede mogelijkheid om te scoren. De buitenspeler werd teveel gehinderd om gericht te kunnen schieten.

Het duurde nog tot de 78e minuut voordat ADO Den Haag het overwicht eindelijk op het scorebord kon uitdrukken. Op een voorzet van Becker kopte Havenaar raak: 1-1. Bij de tweede Haagse treffer was Becker zelf de afmaker. Met een fraai gekruld schot vanaf rechts vond de vleugelspits de lange hoek. Vlak voor tijd leek het nog even spannend te worden toen Van Schaik er met rood (twee keer geel) af moest. Maar de zege kwam uiteindelijk niet meer in gevaar voor ADO Den Haag: 1-2.

Door de winst is ADO Den Haag twee plekken gestegen op de ranglijst van reservecompetitie A. Uit negen wedstrijden heeft de formatie van coach Ger van Weelden dertien punten behaald. Daarmee bekleden de Hagenaars een vijfde positie. Volgende week staat er voor ADO Den Haag 2 weer een thuisduel op het programma. Maandag 6 maart komt Cambuur Leeuwarden op bezoek in het Kyocera Stadion. De aftrap is om 18.30 uur. De toegang is gratis.

Heracles Almelo 2 – ADO Den Haag 2       1–2 (1-0)

Scoreverloop: 25. Pröpper 1-0 (pen.), 78. Havenaar 1-1, 82. Becker 1-2

Scheidsrechter: Bas Annegam

Kaarten: Van Schaik (rood, twee keer geel)

Opstelling Heracles Almelo 2: Brouwer; Breukers, Pröpper, Darri, Kada (32. Gwinner), Thomas, Niemeijer, De Kler, Oversloot, Owusu, Meijer

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; David, Van Schaik, Berends (75. Ladan), Owusu; El Mahdioui, Schouten (85. Van Geenen), El Khayati; Becker (85. Van Huffel), Havenaar, Wolters