ADO Den Haag 2 - 4 Roda JC
  • Oefenduel
  • Maandag 30 januari 2017 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Het tweede team heeft maandagavond met 2-4 verloren in een oefenwedstrijd tegen Roda JC 2. Het duel was voornamelijk een test voor de nieuwe spelers, profspelers en jongens die terugkeerden van blessures. Roda JC kwam op een 0-3 voorsprong, maar goals van Donny Gorter en Guyon Fernandez brachten de spanning terug. Celestien Djim gooide met zijn derde doelpunt het duel in het slot.

Bij ADO Den Haag maakten Fernandez en Gorter hun eerste minuten in wedstrijdverband. Vlak voor de wedstrijd gaven Fernandez en Gorter, die een week op proef waren in Den Haag, aan tot het einde van het seizoen bij de club te blijven. Ook proefspeler Abel Tamata begon in de basis. Aaron Meijers en Dion Malone werkten hun tweede duel af na lang blessureleed.

In het eerste kwartier was ADO Den Haag de bovenliggende partij. Kansen waren er voor Gorter (schot geblokt) en Levy Berends (omhaal gered door keeper Yves de Winter). Toch kwam Roda JC na een kwartier op voorsprong. Uit een corner kopte Kahraman Demirtas de 0-1 binnen. In het vervolg van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog twee goede mogelijkheden via Chovanie Amatkarijo. Maar de linksbuiten, die zondag zijn debuut in de hoofdmacht maakte, vond twee maal De Winter op zijn weg naar een doelpunt. Aan de andere kant zorgde Roda JC-aanvaller Djim voor de 0-2 ruststand. Hij knikte bij de tweede paal een voorzet binnen.

Een kleine vijftien minuten na de pauze leek Roda JC het duel in het slot te gooien. Met een laag schot in de lange hoek maakte Djim zijn tweede van de avond en de derde Limburgse treffer. Maar in de paar minuten daarna scoorde ADO Den Haag twee keer. Gorter en Fernandez rondde allebei een verdedigingsfout van Roda JC af. De slotfase van de wedstrijd was daarom nog spannend. Echter, in de 87e minuut produceerde Djim zijn derde goal: 2-4. Dat zou tevens de eindstand blijken.

Volgende week komt ADO Den Haag 2 weer in actie in competitieverband. Dan weer tegen Roda JC, maar dit keer betreft het een uitwedstrijd. De aftrap in Kerkrade wordt om 18.30 uur verricht.

Karakteristiek

ADO Den Haag 2 – Roda JC 2      2–4 (0-2)

Scoreverloop: 15. Demirtas 0-1, 37. Djim 0-2, 58. Djim 0-3, 59. Gorter 1-3, 61. Fernandez 2-3, 87. Djim 2-4

Opstelling ADO Den Haag 2: Zwinkels; Asmelash, Berends (46. Nwankwo), Van Schaik, Tamata; Malone (70. Ladan), Gorter (70. Duijvestijn), Meijers (46. Cil); Schouten (46. Van Huffel), Fernandez, Amatkarijo

Opstelling Roda JC 2: De Winter; Stassar, Demirtas, Rodriguez, Souren, Hammaoui, Yasar, Djim, Mmaee, Senden, Kortstam

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout