Heracles Almelo 1 - 1 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 04 april 2016 18:30u
  • Erve Asito

Na drie wedstrijden in de finalepoule van de beloftencompetitie is het Jong ADO Den Haag eindelijk gelukt een punt te pakken. De formatie van coach Ger van Weelden speelde in en tegen Heracles Almelo met 1-1 gelijk. Hector Hevel zorgde met een doelpunt in de tweede helft dat zijn team niet met lege handen huiswaarts keerde.

Van Weelden stuurde een ploeg het veld op van het Polman Stadion, waarvan de meeste spelers niet zouden misstaan in het eerste elftal. Zo kwamen Dennis van der Heijden en Ludcinio Marengo zondag nog in actie tegen FC Groningen. Andere 'grote' namen aan Haagse zijde waren Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor (die na een blessure zijn eerste speelminuten weer maakte), aanvoerder Thomas Kristensen en Kyle Ebecilio.

Het tempo lag enorm hoog in de eerste helft. Dat leidde alleen niet tot heel veel kansen. In de zevende minuut was Van der Heijden nog het meest dichtbij een treffer. Een kopbal van de spits raakte te lat. Met een half uur op de klok kreeg Marengo een goede mogelijk de score te openen, maar de inzet van de dreigende linksbuiten ging voorlangs. Heracles Almelo kon daar niet veel tegenover stellen. Zo was 0-0 de ruststand.

In het tweede bedrijf gebeurde er een stuk meer. Dat begon met een kans voor Giovanni Korte, die op doelman Michael Brouwer stuitte. Niet lang daarna leek de thuisploeg op weg naar de eerste goal van de avond na balverlies van Marengo. Maar het scorebord bleef 0-0 aangeven.

Hector Hevel brak de ban namens ADO Den Haag. De middenvelder maakte in de 56e minuut de 0-1. Lang konden de Hagenaars niet van de voorsprong genieten, want tien minuten na de openingstreffer zorgde Peter van Ooijen, op aangeven van Paul Gladon, voor de gelijkmaker.

ADO Den Haag nam geen genoegen met een punt, en ging nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Dat had een kwartier voor tijd bijna succes. Na een scherpe counter knalde Segun Owobowale de bal keihard tegen de lat. Verder kwam ADO Den Haag niet. Ook Heracles Almelo wist het net niet meer te vinden. Daarmee werd de eindstand op 1-1 bepaald.

Door het punt staat ADO Den Haag in de finalepoule op plek drie. Het gat naar Feyenoord, de nummer twee, is al aanzienlijk. Dat bedraagt namelijk vijf punten. Volgende week speelt ADO Den Haag alweer tegen Heracles Almelo, maar nu in eigen huis. De confrontatie tussen beiden vindt maandag 11 april om 18.30 uur plaats in het Kyocera Stadion. De toegang is zoals altijd gratis.

Jong Heracles Almelo – Jong ADO Den Haag 1–1 (0-0)

Scoreverloop: 56. Hevel 0-1, 66. Van Ooijen 1-1

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Opstelling Jong Heracles Almelo: Brouwer; Breukers (46. Gortemaker), Bosz, Hoogma, De Kler; Heerkes, Van Ooijen, Garcia (43. Hemmink); Kada, Gladon, Darri

Opstelling Jong ADO Den Haag: De Boer; David, Zuiverloon, Wormgoor, Owobowale; Kristensen, Ebecilio, Hevel; Korte, Van der Heijden, Marengo (65. Den Otter)