ADO Den Haag 2 - 0 PEC Zwolle
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 15 februari 2016 18:30u

De beloften van ADO Den Haag hebben maandagavond het goede voorbeeld gegeven aan het eerste elftal. Het won namelijk met 2-0 van PEC Zwolle, vrijdag ook de tegenstander van de hoofdmacht. De ploeg van coach Ger van Weelden rekende al voor rust af met de Zwollenaren dankzij goals van Hector Hevel en Ludcinio Marengo. Zo behielden de Hagenaars de ongeslagen status.

Al gelijk vanaf de aftrap werd duidelijk welk team de baas was: ADO Den Haag. De tegenstander werd overlopen met het vlugge aanvalsspel van de thuisploeg. Dat mondde uit in een handvol goede kansen. Jan Verduijn leek de score te openen, maar zijn volley ging net over. Marengo draaide even later vanaf links met zijn rechtervoet naar binnen. De poging van de vleugelspits kon keeper Mike Hauptmeijer niet verrassen. Laatstgenoemde leek wel kansloos bij een kopbal van Segun Owobowale. De linksback mikte echter een paar centimeter boven de lat.

Met een kwartier op de klok was het dan eindelijk raak voor ADO Den Haag. Na een bekeken schuiver van Hevel kon het publiek voor het eerst juichen. Marengo tekende in de 29e minuut aan voor de tweede Haagse treffer. Via een vlijmscherpe counter bleef hij één op één met Hauptmeijer heel rustig en schoot binnen in de lange hoek: 2-0. PEC Zwolle kon daar nauwelijks iets tegenover zetten. Doelman Robert Zwinkels moest alleen opletten bij een corner die er bijna invloog en twee afstandsschoten die ruim over gingen. Zo ging ADO Den Haag met een meer dan verdiende voorsprong de kleedkamer in.

Aan het begin van de tweede helft was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor ADO Den Haag. PEC Zwolle kon nauwelijks voor gevaar zorgen. De mannen van Van Weelden stelden er ook niet meer tegenover dan enkele pogingen van afstand. Maar na ruim een uur kwam PEC Zwolle er zo nu en dan toch goed uit. Zo had invaller Samet Bulut de aansluitingstreffer op zijn schoen na een foutje van Thomas Kristensen. De middenvelder ramde de bal gelukkig voor ADO Den Haag wild de tribunes in. Ook een inzet van Dario Tanda zeilde maar net over het doel van Zwinkels.

In de slotfase ging PEC Zwolle nog nadrukkelijker op jacht naar een doelpunt. Zo moest Zwinkels een paar minuten voor tijd nog reddend optreden vanwege een schot van invaller Jochem van Putten. De keeper was niet lang daarna kansloos bij een kopbal uit een corner, maar gelukkig hielp Hevel hem op de doellijn. Verder kwam PEC Zwolle niet. Zo bleek de ruststand tevens de eindstand: 2-0.

ADO Den Haag heeft nu al voor de achtste keer op rij niet verloren. Daardoor klimt het gestaag op de ranglijst. De Hagenaars staan met 24 punten uit dertien wedstrijden nu gedeeld tweede met Jong sc Heerenveen. Voor ADO Den Haag staat er nog één wedstrijd op de rol in poule A van de beloftencompetitie. Die wordt volgende week maandag 22 februari gespeeld. Op 18.30 uur is de aftrap van het uitduel met hekkensluiter Jong VVV/Helmond Sport.

Jong ADO Den Haag – Jong PEC Zwolle 2–0 (2-0)

Scoreverloop: 15. Hevel 1-0, 29. Marengo 2-0

Scheidsrechter: Gert Keijl

Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; David (58. Dekker), Ebuehi, Kanon, Owobowale; Kristensen, Ebecilio, Hevel; Verduijn (73. Baggerman), Gehrt, Marengo (52. Van der Wilden)

Opstelling Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer; Buitenhuis (81. Van Putten), Bruintjes, Evre, Browne, S.Thomas (55. Bulut), Ten Have, Heerkes, Tanda, Rasevic, Berends (71. Kvida)