ADO Den Haag 0 - 2 Feyenoord
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 28 september 2015 18:30u

De beloften van ADO Den Haag zijn er niet in geslaagd koploper Jong Feyenoord op een nederlaag te trakteren. Maandagavond werd het in het Kyocera Stadion 0-2 voor de Rotterdammers. Geen schande, want Feyenoord trad aan met veel spelers uit de eerste selectie. Voormalig ADO Den Haag-speler Lex Immers en Colin Kazim-Richards vonden het net.

ADO Den Haag was het team dat het beste uit de startblokken schoot. Dat resulteerde na vier minuten in een aardige kans voor Gervane Kastaneer. De kopbal van de spits ging maar een halve meter over. Een minuut later had Nikki Baggerman nog een schot in huis vanuit de tweede lijn. Die poging verontrustte doelman Warner Hahn niet.

Na een kwartier spelen brak er een fase aan waarin Feyenoord kort achter elkaar een aantal goede mogelijkheden kreeg. Tonny Vilhena kopte over en Kazim-Richards zag zijn inzet in het zijnet verdwijnen. Drie maal bleek scheepsrecht voor Feyenoord, want in de 18e minuut was het wel raak. Het was een goal die tot stand kwam door twee oud-ADO Den Haag spelers. Op rechts gaf Jens Toornstra voor op Immers, die bij de tweede paal binnenknikte.

ADO Den Haag kreeg na de 0-1 twee kleine mogelijkheden via Kenji Gorré en Hector Hevel. Beiden waren in de afronding niet zuiver genoeg. Dat was Kazim-Richards in de 28e minuut wel. De goal was het spiegelbeeld van het eerste doelpunt. Dit keer gaf Toornstra voor op links. Nu stond de Engelse Turk bij de tweede paal klaar om binnen te koppen: 0-2. Daarna kreeg met name ADO Den Haag nog een aantal goede kansen. Zo schoot Gorré op de lat en faalde Kastaneer oog in oog met Hahn. Zo werden de kleedkamers opzocht met een voorsprong voor Feyenoord.

Aan het begin van de tweede helft voerde Feyenoord de boventoon. De formatie van coach Patrick Lodewijks kreeg in het eerste kwartier na rust enkele uitstekende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het vizier stond geen enkele keer op scherp. Zo bleef ADO Den Haag geloven in op z'n minst een gelijkspel. Daar kreeg het goede mogelijkheden voor, vooral via invaller Dennis van der Heijden. Twee keer kopte hij naast, één keer kopte de spits recht op Hahn. In de 74e minuut ging een vrije trap van Hevel ook nog rakelings naast. Feyenoord drong in het vervolg nog even aan, wat onder andere een schot op de lat opleverde van Anass Achahbar, maar het bleef bij 0-2.

Ondanks de nederlaag blijft ADO Den Haag zesde staan in poule A van de beloftencompetitie. De mannen van coach Ger van Weelden hebben uit vijf wedstrijden vier punten gehaald. Volgende week gaat ADO Den Haag op bezoek bij Jong PEC Zwolle, dat gedeeld tweede staat. Op maandag 5 oktober wordt er om 18.30 uur afgetrapt.

Jong ADO Den Haag – Jong Feyenoord 0–2 (0-2)

Scoreverloop: 18. Immers 0-1, 28. Kazim-Richards 0-2

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaarten: Gorré, Haddachi (ADO Den Haag)

Rode kaarten: -

Opstelling Jong ADO Den Haag: Coremans; David, Derijck, Groos, Haddachi; Baggerman, Gorré, Hevel (82. Dekker); Verduijn (72. Castien), Kastaneer (46. Van der Heijden), Marengo

Opstelling Jong Feyenoord: Hahn; Nieuwkoop, Verdonk, Botteghin, Nelom; Vilhena, Immers, Toornstra; Achahbar, Kazim-Richards, Schuurman