FC Dordrecht 2 - 2 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 11 mei 2015 18:30u
  • Riwal Hoogwerkers Stadion

Na twee competitiezeges op rij heeft Jong ADO Den Haag maandagavond helaas punten verspeeld. Ondanks het feit dat het team van coach Ger van Weelden meer dan een helft met een man meer speelde, wist het toch niet te winnen uit bij Jong FC Dordrecht: 2-2. Nadat Papito Merencia ADO Den Haag ruim tien minuten voor tijd op voorsprong zette, hield de thuisploeg toch een punt over aan het duel dankzij een late goal van Riccardo Wijsbroek.

De wedstrijd kon eigenlijk niet slechter beginnen voor ADO Den Haag. Want al vrij snel na de aftrap kwam FC Dordrecht op voorsprong. Na balverlies van Tyrone Ebuehi kon rechtsbuiten Mailson Lima Duarte Lopes simpel profiteren: 1-0.

Ondanks de achterstand was ADO Den Haag de ploeg die de meeste kansen creëerde. Het ontbrak echter telkens aan een goede afronding. Toch kwam de formatie van Van Weelden wel op gelijke hoogte. Het kreeg daarbij wat hulp van FC Dordrecht. Keeper Virgil Deen moest met een rode kaart het veld af na een charge op Tom van Veen. De penalty die volgde werd benut door Hector Hevel. 1-1 bleek tevens de ruststand.

Het lukte ADO Den Haag in de tweede helft maar niet om de man-meersituatie uit te buiten. De Hagenaars wilden te snel richting het vijandelijke doel, wat veel slordigheden tot gevolg had. Hierdoor kreeg FC Dordrecht zelfs een goede kans om op voorsprong te komen. Zover kwam het niet. ADO Den Haag lukte dat wel. In de 78e minuut legde de uitstekend spelende Nikki Baggerman aan voor een schot. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar uit de rebound was het via Merencia wel raak.

Na de 1-2 bleef ADO Den Haag de betere mogelijkheden krijgen, met name via Gervane Kastaneer. Alleen draafde de aanvaller een aantal keer iets te ver door met zijn acties, waardoor hij nooit écht gevaarlijk werd. Dat was FC Dordrecht wel in de slotfase. De Schapenkoppen produceerden vlak voor tijd zelfs de gelijkmaker. Wijsbroek bezorgde zijn ploeg alsnog een punt.

Het puntenverlies heeft er niet voor gezorgd dat ADO Den Haag zakt op de ranglijst van Divisie B. Het blijft op een vierde stek staan. Uit elf wedstrijden zijn zestien punten behaald. Of de vierde positie ook behouden blijft, hangt af van de laatste speelronde. Die wordt op maandag 18 mei afgewerkt. ADO Den Haag ontvangt die avond FC Volendam, de club die één na laatste staat. De aftrap in het Kyocera Stadion is om 18.30 uur.

Jong FC Dordrecht – Jong ADO Den Haag 2–2 (1-1)
Scoreverloop: 3. Lima Duarte Lopes 1-0, 22. Hevel 1-1 (pen.), 78. Merencia 1-2, 90. Wijsbroek 2-2
Scheidsrechter: Davy Otto