VVV-Venlo / Helmond Sport 2 - 0 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 24 november 2014 18:30u
  • Seacon Stadion - De Koel

Het is Jong ADO Den Haag maandagavond niet gelukt om de uitwedstrijd bij Jong VVV/Helmond Sport in winst om te zetten. De thuisploeg zegevierde met 2-0. Voor de Hagenaars een pijnlijke nederlaag, aangezien het daardoor na de herindeling van de beloftencompetitie niet uitkomt in de hoogste divisie A, maar de duels moet afwerken in divisie B. Bij een overwinning was dat wel gelukt.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd, die in De Koel (het stadion van VVV Venlo) werd afgewerkt. Direct na de aftrap kreeg Tom van Veen een levensgrote kans. De spits zag zijn inzet over de lat worden getikt door doelman Jamie Watt.

In het vervolg van de eerste helft bleef ADO Den Haag de bovenliggende partij. Dat kwam mede door het feit dat VVV/Helmond Sport zich ingroef en loerde op de counter, zonder succes overigens. De ploeg van coach Ger van Weelden was wel twee keer dichtbij een doelpunt. Een schot van Kevin Jansen werd geblokt, waarna de bal weer voor zijn voeten kwam. De spelmaker bediende Tyronne Ebuehi, die zijn poging net voorlangs zag gaan.

Na 24 minuten was het dan toch VVV/Helmond Sport dat op voorsprong kwam. Het combinatieteam kreeg een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van het vijandelijke zestienmetergebied. Het buitenkansje werd met een snoeihard schot in de kruising benut door Yuki Otsu.

ADO Den Haag raakte niet in paniek door de achterstand en bleef het meeste balbezit houden. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het echter steeds meer moeite de bal in de ploeg te houden. Heel verwonderlijk was het dan ook niet dat VVV/Helmond Sport nog voor rust op 2-0 kwam. Door slordig balverlies op het Haagse middenveld kon de formatie van coaches Remond Strijbosch en Jay Driessen een aanval opzetten, die met een rake kopbal van Sam Strijbosch succesvol werd afgerond.

Net als in het eerste bedrijf schoot ADO Den Haag in de tweede helft ook goed uit de startblokken. Papito Merencia kon in de 47e minuut aanleggen, maar de middenvelder zag zijn te krachteloze inzet eenvoudig gepakt worden door Watt.

Het matige spel in balbezit bleef ADO Den Haag na de pauze voortzetten. Simpele passjes kwamen niet aan, mede doordat de aanname veelal te wensen overliet. Daardoor bleef VVV/Helmond Sport makkelijk overeind. Toch lukte het de mannen van Van Weelden er nog een slotoffensief uit te gooien. Het leverde een aantal kansjes op, waarvan de beste voor Timothy Derijck was. De Belg zag zijn doelpoging van de lijn worden gekeerd. Zodoende bleef het bij 2-0.

Door de nederlaag is ADO Den Haag als derde geëindigd in divisie C. Het had bij de eerste twee moeten staan om vanaf december uit te mogen komen in de kampioenspoule. Uit acht wedstrijden werden tien punten gehaald. Het speelschema van de nieuwe divisie B wordt binnenkort bekend gemaakt.