ADO Den Haag 0 - 0 NAC Breda
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 20 oktober 2014 18:30u

Net als het eerste team zaterdag deed, hebben ook de beloften van ADO Den Haag gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Maandagavond stonden er in het Kyocera Stadion na negentig minuten dezelfde cijfers op het scorebord als bij aanvang van de wedstrijd: 0-0. Gezien de kansenverhouding was een gelijkspel een juiste afspiegeling. Voor rust was ADO Den Haag een paar keer dichtbij een doelpunt, na de hervatting kreeg NAC de betere mogelijkheden.

De thuisploeg, waar Vito Wormgoor na een kuitblessure zijn rentree maakte, nam direct vanaf de aftrap het initiatief. Via aanvallen over de zijkant en lange ballen werd getracht zo snel mogelijk voor het vijandelijke doel op te duiken. Het leverde in het eerste kwartier veel dreigende situaties op, maar amper kansen. Op een afzwaaier van A-junior Jerdy Schouten na.

Pas na twintig minuten kreeg ADO Den Haag eindelijk een goede mogelijkheid om tot scoren te komen. Een voorzet van rechts belandde plotseling voor de voeten van Xander Houtkoop. De linksbuiten haalde hard uit. Helaas voor hem en zijn team stond de paal in de weg. Vijf minuten voor rust trof ADO Den Haag weer het houtwerk. Dit keer raakte Mitchell de Vlugt de lat na een prachtig afstandsschot. Daardoor gingen de formaties met een 0-0 tussenstand de kleedkamers opzoeken.

Na de pauze kroop NAC wat meer uit de schulp en werd het ook gevaarlijker. Dat resulteerde in de 56e minuut in de eerste kans voor de Bredanaars. Een corner werd kort genomen. De voorzet die daaruit volgde kwam panklaar op het hoofd van Jesse van Bezooijen terecht, die over kopte. Een paar minuten later was NAC twee keer dichtbij de openingstreffer. Op zowel het schot van Brandon Robinson, als die van Galid Belaazzani verrichte Robert Zwinkels een uitstekende redding. Daar kon ADO Den Haag in het vervolg niks tegenover zetten. Ook NAC kreeg geen kansen meer. Zo bleef het bij 0-0.

Door het gelijke spel en de overwinning van Jong FC Dordrecht op Jong VVV/Helmond Sport doet ADO Den Haag, met nog één duel te gaan in divisie C van de Beloftencompetitie, nog volop mee voor de bovenste twee plekken en daarmee op een vervolg in de hoogste divisie A vanaf december.

De beloften komen over twee weken weer in actie. Op maandag 3 november staat er om 18.30 uur een oefenduel op het programma tegen Jong sc Heerenveen. Die wedstrijd wordt afgewerkt in het Kyocera Stadion. Pas drie weken daarna (24 november) speelt ADO Den Haag voor het laatst in divisie C. Dan staat de thuiswedstrijd tegen VVV/Helmond Sport op de rol. Aftrap wederom 18.30 uur. Vermoedelijk wordt dan uitgemaakt wie in divisie A mag uitkomen, hoewel FC Dordrecht ook niet kansloos is.

Jong ADO Den Haag - NAC Breda 0 - 0 (0 - 0)
Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Gele kaarten: Robinson, El Allouchi (beiden NAC Breda) en Schouten (ADO Den Haag)

Opstelling
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Wormgoor (46. Bulut), Groos (71. Baggerman), Fecunda; Merencia, De Vlugt, Hevel; Van Veen, Schouten (66. Eren), Houtkoop
NAC Breda: Van der Maaten; De Roover, Voermans, Van Bezooijen, Kazanci; Vermeer (81. Elst), Suk, El Allouchi (89. Van Baast); Wuyts (70. Vulovich), Robinson, Belaazzani
Door: Joey Gardien