ADO Den Haag 4 - 3 FC Groningen
  • Zaterdag 08 april 2017 19:45u
Wat een ongekende week is het geworden voor ADO Den Haag. Na overwinningen op Roda JC en Willem II werd zaterdagavond ook FC Groningen aan de zegekar geregen: 4-3. De goals werden gemaakt door Danny Bakker, Dion Malone (twee keer) en Mike Havenaar. In de tweede helft scoorde FC Groningen nog drie keer, maar ADO Den Haag bleef overeind.
FC Groningen begon als beste aan de wedstrijd. Na vijf minuten resulteerde dat ook in een goede scoringsmogelijkheid. Uit een corner vuurde Samir Memisevic, maar Tyronne Ebuehi redde op de lijn. Het zou het enige gevaarlijke moment uit de eerste helft van FC Groningen blijken.

Na dertien minuten nam ADO Den Haag een voorsprong. Een corner van Nasser El Khayati kwam bij Aaron Meijers terecht. Zijn inzet hield het midden tussen een schot en een voorzet. Via een subtiel tikje van Bakker belandde de bal achter doelman Sergio Padt: 1-0.

Tien minuten later had ADO Den Haag de score al opgevoerd naar 3-0. De tweede treffer werd door Malone gemaakt, nadat schoten van Sheraldo Becker en Edouard Duplan in de kiem werden gesmoord. Malone mikte raak van net buiten de zestien. Bij de 3-0 gaf Becker een piekfijne voorzet op Havenaar, die tegendraads binnenkopte. Groningen bleek niet bij machte ADO Den Haag pijn te doen. Zo zochten de teams met een 3-0 tussenstand de kleedkamers op. Het was voor de thuisploeg de snelste 3-0 voorsprong in een Eredivisieduel sinds 1991 tegen FC Volendam.

De pauze was nog maar net voorbij toen ADO Den Haag op een comfortabele 4-0 kwam. Een voorzet van Meijers werd tot doelpunt gepromoveerd door Malone. Het was een kunststukje, want hij scoorde achter zijn standbeen langs.

Waar ADO Den Haag op rozen leek te zitten, knokte FC Groningen zich weer terug in de wedstrijd. Dat werd ingegeven door een rake penalty in de 51e minuut van Mimoun Mahi. Toen Bryan Linssen met een kiezelhard schot voor de tweede treffer van Groningen zorgde, ging het team van coach Ernest Faber er weer in geloven. Bijna stond het zelfs 4-3, maar Robert Zwinkels redde uitstekend op een poging van Alexander Sorloth. Ondanks toch nog een tegendoelpunt in blessuretijd van Linssen kwam de driepunter niet meer in gevaar. Daarmee was de derde overwinning binnen een week een feit voor de ploeg van trainer Fons Groenendijk.

ADO Den Haag komt door de zege op 31 punten. Die zijn behaald in dertig wedstrijden. Er wordt een dertiende positie ingenomen op de ranglijst. Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma voor ADO Den Haag. PSV, de nummer drie van de ranglijst, komt zaterdag 15 april op bezoek in het Kyocera Stadion. De aftrap is andermaal om 19.45 uur.