RKAVV 1 - 4 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 02 juli 2016 15:30u
  • Sportpark de Kastelenring

ADO Den Haag heeft ook de tweede wedstrijd van de oefencampagne winnend afgesloten. In Leidschendam werd met 1-4 gewonnen van zondaghoofdklasser RKAVV. Onder toeziend oog van meer dan 1000 toeschouwers op Sportpark De Kastelenring scoorde aanvaller Chovanie Amatkaryo twee keer. De Groot en Jansen maakten de andere treffers.

Net als vorige week tegen Laakkwartier stelde coach Zeljko Petrovic voor het duel twee teams samen bestaande uit een mix van spelers van de A-selectie en jeugdspelers. Beugelsdijk, Schaken, Meijers en Bakker maakten deel uit van het team dat mocht aftrappen op het zonovergoten complex van RKAVV. ADO Den Haag had veel balbezit en zette het team van de nieuwe RKAVV-coach Robin Knoester onder zware druk. Op het scorebord wist het elftal van Petrovic het overwicht niet zichtbaar te maken. De kansen stapelden zich op maar met name Kastaneer, Schaken en Amatkaryo zagen de bal steeds op miraculeuze wijze langs of over het doel gaan. Vooral doelman Mike ten Kroode, die nog een paar jaar bij ADO Den Haag in de jeugd speelde, was de held van het eerste half uur.

In de 33e minuut moest RKAVV voor het eerst buigen. Mathias Gehrt zette met een knappe hakbal Amatkaryo oog in oog met Ten Kroode en de aanvaller maakte geen fout. Zijn 0-1 betekende ook zijn eerste goal voor de hoofdmacht van ADO Den Haag. En dat smaakte naar meer. Zes minuten later maakte de net 17 jaar oud geworden jeugdspeler zijn tweede goal toen hij profiteerde van aarzelend optreden van de verdediging van RKAVV. De nummer zeven van de hoofdklasse in het vorig seizoen kwam alleen in de laatste minuut van de eerste helft in het stafschopgebied van ADO Den Haag. Doelman Jouvenaar zag tot zijn opluchting een kopbal van Shorab op de paal belanden.

Met een geheel ander elftal begon ADO Den Haag aan de tweede helft. En de verse ploeg had niet veel tijd nodig om tot scoren te komen. De derde Haagse treffer kwam na een vlotlopende aanval van Kevin Jansen. Achraf El Mahdioui maakte zijn debuut voor ADO Den Haag in een elftal dat net als de voorgangers van het eerste bedrijf een overwicht had. El Mahdioui, de van Ajax overgekomen middenvelder, kreeg zelfs nog een kans om te scoren. Hij moest echter nog even wachten op zijn eerste goal. Donavan de Groot scoorde wel. Hij was na iets meer dan een uur spelen verantwoordelijk voor de 0-4.

RKAVV was in de tweede helft wat agressiever en creëerde zelfs mogelijkheden. Het leverde een treffer op van Jaoud El Karicha. Hij trof doel met een prachtige volley waarmee hij Zwinkels en Kanon, die zijn eerste minuten maakte, het nakijken gaf. Ondanks mogelijkheden voor onder meer Edouard Duplan kwamen er geen doelpunten meer bij. Scheidsrechter Edwin van de Graaf, geboren en getogen in Leidschendam, floot na 90 minuten af en de 1-4 overwinning was een feit.

Petrovic kon geen beroep doen op Rody de Boer en Dennis van der Heijden. Het duo is nog altijd op trainingskamp met Oranje Onder 19 ter voorbereiding op het Europees kampioenschap later deze maand. Marengo en Malone herstellen nog altijd van respectievelijk een knie en liesblessure.

Over vier dagen staat de derde wedstrijd in de voorbereiding op het programma. Op woensdag 6 juli wordt om 19.00 uur de aftrap verricht in Scheveningen tussen SVV Scheveningen en ADO Den Haag.

RKAVV – ADO Den Haag 1–4 (0-2)

Scoreverloop: 33. Amatkaryo 0-1, 39. Amatkaryo 0-2, 46. Jansen 0-3, 62. De Groot. 0-4 64. El Karicha 1-4

Scheidsrechter: Edwin van der Graaf

Opstelling ADO Den Haag eerste helft: Jouvenaar; David, Beugelsdijk, Berends, Meijers; Bakker, Gehrt, Hevel; Schaken, Kastaneer, Amatkaryo
Opstelling ADO Den Haag tweede helft: Zwinkels; Ebuehi, Kanon, Van Schaik, Haddachi; Jansen, El Mahdioui, Atay; De Groot, Havenaar en Duplan.

Auteur: Ronald van der Geer