Laakkwartier 0 - 4 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 25 juni 2016 17:00u
  • Terrein Laakkwartier

ADO Den Haag heeft de traditionele openingswedstrijd van het seizoen bij Laakkwartier met 0-4 gewonnen. De doelpunten in het eerste duel onder leiding van coach Zeljko Petrovic vielen allemaal na rust, waaronder twee zeer mooie van Ruben Schaken en Kevin Jansen.

ADO Den Haag begon met de nodige jeugdspelers aan de wedstrijd. Zo stonden onder meer Levy Berends, Sam van Huffel en Donovan de Groot aan de aftrap. Maar ook de ‘grote’ namen als Mike Havenaar, Aaron Meijers en Tom Beugelsdijk werden opgesteld door Petrovic.

Laakkwartier, dat is gepromoveerd naar de eerste klasse, had in het eerste bedrijf veel minder balbezit. Echt veel minder dan ADO Den Haag was de thuisploeg niet. Laakkwartier kreeg via spits Tonny van den IJssel zelfs een grote kans, maar hij kopte nipt naast.

ADO Den Haag had moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Havenaar was twee keer wel dichtbij een doelpunt. De Japanner mikte echter naast en over. Ook Hector Hevel leek dan wel tot scoren de komen uit een voorzet van Meijers, maar de middenvelder tikte een half metertje naast. Zo gingen de teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers in.

Aan het begin van de tweede helft stelde Petrovic een compleet nieuw elftal op, met onder andere voormalig Laakkwartier-speler Danny Bakker, Jansen en Schaken. Ook Dennis van der Heijden mocht opdraven van Petrovic. De spits brak in de 48e minuut de ban met een schot in de lange hoek: 0-1.

De krachten bij Laakkwartier vloeiden langzaam weg. Dat resulteerde nog voordat de klok minuut 60 aangaf in de 0-2 en 0-3. Eerst rondde Schaken een prachtige solo (hij trok vanaf rechts naar binnen) af met een lage inzet. Een paar minuten later zorgde Mathias Gehrt voor de derde Haagse treffer via een lobje in een leeg doel. Het slotakkoord was tien minuten voor tijd van Kevin Jansen. Hij maakte de 0-4 met een heerlijk vlammend schot in de kruising.

Over een week staat de tweede wedstrijd in de voorbereiding op het programma. Op zaterdag 2 juli wordt om 15.30 uur de aftrap verricht in Leidschendam tussen RKAVV en ADO Den Haag.

HVV Laakkwartier – ADO Den Haag 0–4 (0-0)

Scoreverloop: 48. Van der Heijden 0-1, 53. Schaken 0-2, 59. Gehrt 0-3, 79. Jansen 0-4

Scheidsrechter: Angelo van Loenen

Opstelling ADO Den Haag eerste helft: Zwinkels; David, Beugelsdijk, Berends, Meijers; Van Huffel, Duplan, Hevel; De Groot, Havenaar, Kastaneer

Opstelling ADO Den Haag tweede helft: Jouvenaar; Ebuehi, Bakker, Haddachi, Atay, Jansen, Amatkaryo, Schaken, Van der Heijden, Gehrt, Van Schaik