ADO Den Haag 1 - 3 Heracles Almelo
  • Zondag 15 maart 2015 12:30u

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in een voor ADO Den Haag teleurstellend duel een pijnlijke nederlaag geleden. De mannen van trainer Henk Fraser verloren in het eigen Kyocera Stadion van Heracles Almelo met 1-3. De Haagse elf konden zondagmiddag weinig afdwingen tegen de balvaardige en effectief spelende Tukkers. Door de nederlaag is het gat met de zestiende plaats geslonken tot vijf punten.

Het thuispubliek kon al na twee minuten juichen, helaas voor een ongeldig doelpunt. Na een knappe aanval was het Dion Malone die een steekbal gaf op Wilson Eduardo. Laatstgenoemde passeerde zijn tegenstanders inclusief keeper Bram Castro en schoot raak maar volgens scheidsrechter Makkelie wel in buitenspel positie.

Dit bleek een vroege wake-up call voor Heracles Almelo. Twee minuten later was het Mark-Jan Fledderus die de eerste hoekschop van het duel gevaarlijk indraaide. Wout Weghorst was er als de kippen bij en kopte snoeihard raak. Enkele momenten later schoot Denni Avdic van 30 meter snoeihard op doel, maar goalie Martin Hansen kon knap pareren.
In de elfde minuut was het topscorer Michiel Kramer die het tweede Haagse wapenfeit inleidde. De boomlange spits gaf de bal voor, waarna de bal via een aantal voeten bij Roland Alberg terecht kwam. De spelbepaler schoot kiezelhard, maar Castro was op zijn post met een katachtige reflex.

Het duel bleef tot aan de 30ste minuut heen en weer golven. De bezoekers kregen de beste mogelijkheid na een prachtige lobsteekpass, maar Weghorst tikte de bal over het Haagse doel. Een minuut daarvoor was het Wilson Eduardo aan de andere kant die de bal doorkopte, waarna Kramer tegen Castro aanschoot. De rebound was niet besteed aan Gianni Zuiverloon (naast).
Het laatste kwartier was vooral rommelig. Toch kwam de thuisploeg op slag van rust op gelijke hoogte. Een voorzet van Meijers werd niet goed verwerkt door Castro waardoor Van Duinen van dichtbij raak kon schieten: 1-1.

Na de thee duurde het zes minuten voordat de eerste kans een feit was. Een scherpe voorzet van Meijers werd door Eduardo nipt naast gekopt. Net als in het begin van het eerste bedrijf reageerde Heracles veerkrachtig. Wat heet, in de 55ste kwam het opnieuw op voorsprong. Een prachtig schot van uitblinker Darri kwam via de paal voor de voeten van Avdic terecht. De Zweed schoot de rebound onberispelijk binnen: 1-2.
Hierna kreeg de thuisploeg mogelijkheden via Derijck (over) Wilson Eduardo (door keeper gepakt) en Kristensen (naast). Ondertussen bleven de Almeloërs gevaarlijk loeren op een tegenstoot. Weer was het Darri die met een fantastische pegel de lat raakte. Een kopie van de 1-2, want opnieuw ging de rebound tegen de touwen. Invaller Illias Bel Hassani, koud in het veld, kopte raak.

ADO Den Haag deed er alles aan terug in de wedstrijd te komen. Lange tijd bleef het bij wat afstandsschoten. Pas in de 80ste minuut was daar een echte 100% kans. Kramer schoot van dichtbij tegen de paal.

Dichter dan dat kwamen de ooievaars niet. Weghorst kreeg nog twee dotten van mogelijkheden, maar een grotere nederlaag bleef ADO Den Haag bespaard. Ondanks het verlies blijft ADO Den Haag op de 14de plaats in de Eredivisie staan.
Auteur: Frank Post