Go Ahead Eagles 1 - 0 ADO Den Haag
  • Zondag 25 januari 2015 16:45u
  • Stadion de Adelaarshorst

ADO Den Haag is helaas door concurrent Go Ahead Eagles op de ranglijst gepasseerd. In het onderlinge duel wonnen de Deventenaren door een strafschop: 1-0.

In een eerste helft, waarin ADO Den Haag standhield en steeds beter werd, bleek één foutje cruciaal. Uitgerekend ex-ADO Den Haag-speler Wesley Verhoek wurmde zich in de 43e minuut langs Aaron Meijers, waarna de inglijdende Vito Wormgoor de bal per ongeluk op de arm kreeg. Scheidsrechter Ed Janssen gaf niet alleen een strafschop maar ook een rode kaart aan de centrale verdediger. Volgens velen een te zware straf en één met directe gevolgen voor het verloop van de wedstrijd. De Hagenaars waren in de tweede helft met tien man niet meer in staat om kansen te creëren, zodat Jop van der Linden de matchwinnaar werd: 1-0.

In de Adelaarshorst viel in het duel tussen twee tot nu toe laagvliegers in de Eredivisie lange tijd weinig te beleven. Beide ploegen hielden elkaar in een wurggreep, waardoor geen kansen ontstonden.

Dat veranderde pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Na een lange trap van Martin Hansen kopte Mike van Duinen de bal naar de van een schorsing teruggekeerde Michiel Kramer. De spits ontdeed zich van Bart Vriends en leek op weg om zich weer naast Mark Uth op de topscorerslijst te nestelen. Maar doelman Mickey van der Hart, de kleinzoon van oud-Holland Sport-trainer Cor, voorkwam een doelpunt.

Aan de overzijde ontstond een identieke situatie na het doorkoppen van Marnix Kolder en die was wel aanleiding voor een doelpunt. Na het doorgaan van Verhoek en de handsbal zonder enige mate van schuld van Wormgoor schoot Van der Linden de strafschop raak: 1-0.

In de tweede helft kwam de ploeg van Henk Fraser er aanvallend niet aan te pas. De Deventenaren hadden het duel kunnen beslissen maar Kolder en Deniz Türüc verzuimden meerdere malen om de genadeklap uit te delen.

De Hagenaars hielden zodoende tot de laatste minuut kans op een gelijkspel en een scenario zoals tegen NAC Breda toen dat wel lukte, bleef mogelijk. Maar het inbrengen van X ander Houtkoop en Mitchell Schet leverde uiteindelijk geen late gelijkmaker op. Houtkoop zag in blessuretijd zijn schot door twee verdedigers geblokt worden.

Door de nederlaag is Go Ahead Eagles de Hagenaars op de ranglijst gepasseerd. De geelgroenen staan vijftiende, in de week van het 110-jarig bestaan zou een goed resultaat uit bij Feyenoord erg fijn zijn.

Het duel in de Kuip begint zondag 1 februari om 12.30 uur.

Auteur: Klaas Jan Droppert