PSV 1 - 0 ADO Den Haag
  • Zaterdag 01 november 2014 20:45u
  • Philips Stadion

ADO Den Haag heeft bij koploper PSV een kleine nederlaag geleden. De Hagenaars zagen, ondanks dat ze een uur lang met een numerieke meerderheid speelden, Memphis Depay het enige doelpunt van de wedstrijd scoren: 1-0.

De laatste jaren vertrok ADO Den Haag met een grote nederlaag uit Eindhoven. Dit keer bleef het aantal tegendoelpunten beperkt. Alleen Depay scoorde vlak na rust.

Dat de score laag uitviel, lag aan het feit dat PSV'er Jorrit Hendrix na een half uur zijn tweede gele kaart incasseerde. Daardoor bleef een storm van PSV uit, maar ook ADO Den Haag kon daar weinig tegenover zetten. De geelgroenen wisten zich met die situatie weinig raad, zodat er geen Haagse kansen ontstonden.

Het duel begon, dankzij de twee gele kaarten van Hendrix, goed voor de Hagenaars. De eerste kreeg hij na vasthouden van Michiel Kramer en de tweede nadat doelman Jeroen Zoet de bal in de voeten van de spits schoof. Om die fout te herstellen duwde de middenvelder Kramer in de rug, waarna hij van scheidsrechter Pol van Boekel mocht vertrekken.

Voor dat moment had Depay weliswaar al een keer de lat geraakt, maar nu had Wilfried Kanon de score kunnen openen. De Ivoriaan ontving bij de tweede paal een voorzet van Thomas Kristensen maar Karim Rekik, Hagenaar in Eindhovense dienst, kon het schot blokkeren.

In de blessuretijd van de eerste helft kwamen de bezoekers goed weg toen Georginio Wijnaldum een steekpass van Depay afrondde. Maar de inzet van de middenvelder belandde op de paal, waarna Aaron Meijers kon wegwerken.

Direct na rust sloeg PSV wel toe. Onoplettendheid in de Haagse defensie zorgde ervoor dat Luciano Narsingh de vrijstaande Depay kon bedienen. Bij de tweede paal had de linkeraanvaller geen moeite om de bal binnen te tikken: 1-0.

Voor de thuisploeg, waar Depay niet veel later een lob over doelman Martin Hansen en naast het doel plaatste, was dat het sein om verdedigender te gaan spelen en te loeren op zijn gevaarlijke wapen: de counter. ADO Den Haag nam meer initiatief, wisselde aanvallend, maar kon eigenlijk geen kansen creëren. Omdat de Hagenaars in de tweede helft geen enkele bal op het doel schoten, bleef PSV uiteindelijk nog gemakkelijk overeind.

De Hagenaars moeten zich nu gaan opmaken voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Willem II. De vraag is of de aanvallers Kramer en Mike van Duinen, die allebei geblesseerd raakten, op tijd fit zijn voor het duel dat komende zaterdag om 18.30 uur begint.

Auteur: Klaas Jan Droppert