DHC Delft 1 - 5 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Woensdag 09 juli 2014 21:30u
  • Sportpark Brasserkade

Woensdagavond stond voor heel Nederland in het teken van de halve finale op het WK tegen Argentinië, maar net daarvoor togen behoorlijk wat voetballiefhebbers toch nog naar DHC Delft aan de Brasserskade voor het oefenduel met ADO Den Haag. De profs wonnen met 5-1, tegen een ploeg met nogal wat oude bekenden.

Zo stonden bijvoorbeeld in de eerste helft Ricky van den Bergh, Jordy Brouwer en Serhat Koksal in de basis bij DHC. En in de tweede helft kwam een bekend gezicht uit de Eredivisie van een paar jaar geleden erin, Romano Denneboom. Hij was ook degene die voor de eretreffer van DHC zorgde, met een rush op rechts liep hij door op keeper Tim Coremans en als vanouds prikte hij de bal keurig in de lange hoek.

Toen had zijn ploeg echter al wel vier tegentreffers te incasseren gehad. DHC speelde gedurfd en counterde met regelmaat erg gevaarlijk, verdedigend haalde de ploeg ook nog veel weg, maar een aantal goals waren niet tegen te houden.

Het eerste doelpunt voor ADO Den Haag viel echter wel vreemd. Na een aantal minuten van wat kansen voor Haagse kant, leek het gevaar eigenlijk geweken. De centrale verdediger van DHC kreeg een hogere bal en kopte deze terug op zijn keeper. Hij deed dit vanaf een meter of 20 met een enorme boog en de bal viel ongelukkig net over zijn eigen keeper heen.

ADO Den Haag creëerde heel wat kansen, voor en na deze eigen goal. Zuiverloon kopte net over uit een corner van Houtkoop, Jansen lobte net naast, Malone schoot na een rush over rechts net voorlangs en Van Duinen kopte net naast. Wat opviel was dat de nieuwe Deen, Thomas Kristensen, vaak op de kop van de zestien meter verscheen. Xander Houtkoop zag dat na iets meer dan een half uur ook en legde de bal keurig terug op hem. De Deense middenvelder schoof de bal vrij simpel langs de Delftse keeper.

Ricky van den Bergh testte snel daarna keeper Coremans met een erg mooi afstandsschot, maar de doelman kon overtikken. Aan de overkant speelden spitsen Van Duinen en Kramer het mooi uit. Van Duinen brak door en was niet zelfzuchtig, Kramer kreeg de bal keurig voor het intikken.Houtkoop kreeg nog een grote kans op aangeven van Giovanni Korte, maar besloot nog een keer te draaien in plaats van meteen te schieten en verspeelde daarmee zijn kans. Kristensen herhaalde echter wel weer hetzelfde recept als van zijn eerste goal. Kramer en Van Duinen waren weg, hij liep wederom keurig mee en kon vanaf de rand zestien inschieten. 0-4 zodoende bij de rust.

In de tweede helft wilde het tempo maar niet omhoog, waardoor het duel een beetje voort kabbelde. Gouriye, Schet en Poepon waren wel diverse malen kansrijk, maar konden de trekker net niet overhalen. Denneboom ontsnapte zoals gezegd één keer aan de aandacht en scoorde. In de slotfase was er wat onduidelijkheid doordat Gouriye scoorde vanuit buitenspelpositie en de goal uiteraard werd afgekeurd. De stadionspeaker vermeldde de 1-5 echter wel en terwijl hij zijn fout corrigeerde scoorde Poepon daadwerkelijk de 1-5 en werd er meteen afgefloten door de scheidsrechter.

Voor het duel van de heren hadden de ADO Vrouwen een voorwedstrijd, zij wonnen keurig met 3-1 van DHC B1 door drie goals van Renate Jansen.

Opstellingen ADO Den Haag:
1e helft: Coremans; Malone, Zuiverloon, De Wit, Ebuehi; Kristensen, Jansen; Korte, Van Duinen, Kramer, Houtkoop
2e helft: Coremans; Fecunda, Wormgoor, Kanon, Esajas; Van Haaren, De Vlugt, Merencia; Schet, Poepon, Gouriye