DVV Delft 1 - 5 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 05 juli 2014 17:30u
  • Sportpark Kerkpolder

Ter ere van het 100-jarig bestaan van DVV Delft speelde ADO Den Haag haar eerste oefenduel zaterdag bij deze club. De jubileumwedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning voor de geelgroene gasten. Henk Fraser liet twee verschillende teams aan beide helften van de wedstrijd beginnen. Veel jonge spelers, veel nieuwe combinaties, maar 'het was nog niet heel best', gaf onze hoofdcoach aan na deze eerste trainingsweek. 'Maar voor dit moment in de voorbereiding is dat normaal en baart het me geen zorgen. We weten dat er werk aan de winkel is zoals elk jaar.'

De eerste kans van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten. De keeper van tweedeklasser DVV moest in de derde minuut al aan de bak voor een scherp schot van Mathias Gehrt. Ruim een minuut later was het ook al raak, Ricky van Haaren verraste alles en iedereen met een prachtig schot van een meter of 25. Giovanni Korte, terug na een erg succesvolle huurperiode bij FC Dordrecht, verdubbelde de score binnen een paar minuten. Keeper Van Baalen liet een hoge corner nog net los en uit de draai kon Korte de rebound meteen in de goal rossen.

Na een iets rustigere periode met vooral wat afstandsschoten van Haagse kant, wisselde DVV een aantal afscheid nemende spelers en zij werden ceremonieel vervangen door de nieuwe lichting. Even later tikte Mathias Gehrt de 0-3 binnen. Het was wederom een schot dat nu werd weggebokst door de Delftse keeper, maar Gehrt stond paraat om simpel in te tikken. Na deze goal volgde een golf van kansen voor ADO Den Haag, maar de bal ging er niet in. Van Duinen schoot net te zacht in op de keeper, schot Korte met links werd net over getikt, schot Gehrt net naast, Van Duinen met drie kansen achter elkaar (doorbraak teruggelegd op helaas niemand, 1 op 1 met keeper voor buitenspel afgevlagd en een balletje achter het standbeen net naast) en een volley Gouriye na mooie aanname net overgetikt.

Een goede uitbraak van DVV Delft bracht de eretreffer op het bord en Tyson Waser, de snelle rechtsbuiten, was de held van de dag. Oog in oog met Zwinkels bleef hij knap kalm. ADO Den Haag ging met 1-3 rusten en startte de tweede helft tot ieders verbazing met tien spelers. In de opstelling stond dat Thomas Kristensen 65 minuten zou spelen en dan vervangen zou worden door de van een zware knieblessure herstelde Kevin Jansen. In de rust bleek echter dat de Deen last had van een botsing en in het ijs moest. Jansen begon zodoende eerder aan zijn warming up. Gezien zijn blessureleed en het feit dat dit zijn eerste wedstrijd weer was, wilde de staf hem niet een te korte warming up laten doen. Zodoende deed Jansen uitgebreid zijn opwarmoefeningen en kwam er in de 53e minuut in waarmee het team weer compleet was. Met zijn komst werd het uiteraard voor de tien spelers die aan de tweede helft waren begonnen weer wat makkelijker.

De tweede helft was iets saaier dan de eerste, het tempo lag ook iets lager. Bij ADO Den Haag stond eigenlijk alleen Zuiverloon als echte vaste basiskracht in het veld. Verder veel jonge en nieuwe spelers die nog niet aan elkaar gewend zijn. Maar de schroom wisten ze wel van zich af te spelen. Papito Merencia bijvoorbeeld kwam met grote passen brutaal opstomen door het midden en schoot maar net naast. Rydell Poepon was ook een paar keer dichtbij een goal en uiteindelijk tekende hij ook voor de 1-4. Met de verdediging al uitgespeeld legde Houtkoop de bal panklaar voor hem, Poepon schoot de bal loeihard in de kruising.

Verdediger Wilfried Kanon kwam ook naar voren en zijn schot kon de keeper nog maar net met zijn voet keren. Mitchell Schet bepaalde de eindstand met een mooie volley na een voorzet van wederom Xander Houtkoop. Nu vanaf links een prachtige lange bal naar de tweede paal. Een mooie eerste wedstrijd na een pittige eerste trainingsweek en een mooi feestje bij DVV. Wij wensen hen nog een mooi jubileumjaar en bedanken de club voor de gastvrijheid.

ADO Den Haag 1e helft: Zwinkels; Malone, Wormgoor, De Wit, Esajas; Kristensen, Van Haaren, Gehrt; Korte, Van Duinen, GouriyeADO Den Haag 2e helft; Coremans; Fecunda, Zuiverloon, Kanon, Ebuehi; De Vlugt, Merencia, Jansen (53e min erin, 77. Tira); Schet, Poepon, Houtkoop