ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Norbert Stuip uit Assen.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Ik ben Norbert Stuip, geboren in 1970 in Den Haag aan de Nieuwe Haven. Van daaruit ben ik verhuisd naar Mariahoeve (Isabellaland) in 1971 waar ik tot m’n 15e gewoond heb met mijn ouders. Inmiddels woon ik in Assen, ben gelukkig getrouwd en heb 3 kinderen (een zoon van 21 Tim, een zoon van 17 Emiel en een dochter van 12 jaar Marit).

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ooit ontstaan?
Vroeger als kind ging ik met mijn vader naar ADO in het Zuiderpark en liep ik altijd met mijn FC Den Haag sjaal, zomer of winter. Ik heb mijn eerste sjaal nog! (Super FC Den Haag staat erop). Mijn vader was een echte Schilderswijker en de liefde voor de club is me met de paplepel ingegoten, dat zit in je bloed. ;-)

Wat trok je aan in de club?
De gezelligheid en er was altijd wat te beleven en veel te lachen, om alles wat vooral langs de lijn gebeurde!

Zelf ook ooit gevoetbald of nog steeds?
Ik heb zelf nooit gevoetbald, slaat blijkbaar een generatie over, haha. Want mijn 3 kinderen zijn alle drie wel voetballers. Mijn oudste zoon Tim speelt in Delft bij Ariston ’80 en Emiel en Marit bij VV LTC, de mooiste club van Assen!

Waar heb je voor de rest allemaal gewoond in je leven?
- 1970 tot 1985 in Den Haag

- 1985 tot 1992 in Steenwijk

- 1992 tot op heden Assen

Hoe en waarom ben je in Assen terecht gekomen?
Mijn toenmalige vriendin en huidige vrouw woonde in Steenwijk waar ik haar ook heb leren kennen. Zij kreeg een baan als kraamverzorgster in Assen en ik ben na militaire dienst bij haar in getrokken in Assen op haar kamer in de binnenstad. In 1995 trouwden we en verhuisden we naar een nieuwbouwwoning aan de rand van het prachtige Assen, vlakbij bos en heide.

Is het ADO Den Haag-virus ook op de rest van het gezin overgeslagen?
Mijn kinderen zijn net als ik behoorlijk ADO Den Haag-fan zijn; Drentse Hagenezen. Mijn oudste zoon Tim woont inmiddels in Delft en studeert daar en heeft vanaf het begin van de studie een seizoenkaart op Midden Noord. Vaak gaan wij met hem mee (mijn zoon Emiel en ik) en soms logeert mijn dochter of zoon bij Tim en dan gaan ze samen naar een wedstrijd.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
De laatste wedstrijd bij Sparta zal in niet snel vergeten en zie ik als een sportief en spannend hoogtepunt; mijn zoon Tim was daarbij. Zo hadden we een live verbinding met de tribune ;-)

Kom je nog weleens naar Den Haag en zo ja, pak je dan nog weleens een wedstrijd mee?
Al mijn familie; oma, ooms, tantes, neven en nichten wonen in Den Haag. Daardoor kom ik er nog weleens. Maar ook omdat mijn zoon er vlakbij woont en het een prachtige stad is met een heerlijk strand komen we er nog geregeld en pakken we ook met regelmaat een wedstrijd mee zoals hierboven aangegeven.

Aanmelden

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via www.adodenhaag.nl/fanvanver