Wij betreuren het beeld dat het voetbalweekblad Voetbal International vanmorgen heeft geschetst van de situatie bij ADO Den Haag. De club herkent zich niet in het artikel en betreurt het dat het veel onjuistheden bevat.

Op dit moment wordt op constructieve wijze tussen de directie van ADO Den Haag en UVS hard gewerkt aan een evenwichtige en duurzame oplossing, zowel financieel als qua governance, een en ander vanzelfsprekend volgens de KNVB regels. Omdat dit proces nog niet is afgerond is het niet mogelijk om inhoudelijk te reageren.

ADO Den Haag hoopt nog voor de zomer het nieuwe beleidsplan te presenteren. Op dat moment zal de club ook met de juiste feiten naar buiten komen.

“Job van der Have en ik herkennen ons als de door de Ondernemingskamer van het het Hof Amsterdam benoemde functionarissen ook niet in de anonieme kritiek op directeur Manders.” aldus Ben Knüppe, voorzitter van de RvC van ADO Den Haag.

“Een inhoudelijke reactie is op dit moment niet zinvol. We moeten een proces niet verstoren. Wel hecht ik er waarde aan om duidelijk te maken dat er commercieel wel degelijk grote stappen voorwaarts worden gemaakt. We hopen en verwachten ook dat snel zichtbaar te kunnen maken. Maar een broedende kip moet je niet storen” zegt Algemeen Directeur Mattijs Manders in een korte reactie