ADO TV sprak vandaag (maandag) met Algemeen Directeur ad-interim Mattijs Manders over de contractverlenging van Robert Zwinkels, eventuele nieuwe spelers en het vertrek van Henk Fraser naar Vitesse. Manders wist dat Fraser toe was aan een nieuwe stap. "Daar heb ik met hem goede gesprekken over gehad. Ik was wel verrast dat het met Vitesse in een tempoversnelling raakte. Met Henk en Vitesse zijn er goede afspraken gemaakt. Tussen hem en ADO Den Haag is alles in goed overleg gegaan. Henk verlaat de club absoluut door de voordeur."

Manders over de afgelopen 2,5 jaar dat Fraser in dienst was van ADO Den Haag: "Hij heeft veel rust gebracht bij de club. Er gebeurt hier altijd veel. Dan heb je een trainer nodig die stevig in zijn schoenen staat, die voor selectie als leider optreedt, en volgens zijn plan blijft werken. Als je naar resultaten kijkt, kun je weinig op Henk aanmerken."

Opvolging
De grote vraag is nu wie Fraser gaat opvolgen. Manders: "We hebben wel geanticipeerd op een mogelijk vertrek van Henk. Nu gaan we contact leggen met potentiële nieuwe hoofdtrainers. Wie dat zijn, kan ik niet zeggen. Maar ik hoop in het belang van ADO Den Haag dat we het traject snel kunnen afronden. Het zou mooi zijn als we voor de eerste training een nieuwe trainer hebben, maar dat durf ik niet te beloven. We gaan er alles aan doen dat te bewerkstelligen."

Zwinkels
"Het is fantastisch dat zo’n man als Zwinkels in deze tijd heeft gekozen nog een jaar langer bij ADO Den Haag te blijven", vertelt Manders. "Dat is het bewijs dat er een ADO Den Haag-trots is. Zwinkels is een kind van de club. Het is een goed signaal naar de spelersgroep en supporters. Jongens die echt voor onze club willen spelen, binden we graag aan ons."

Aanwinsten
ADO Den Haag is druk bezig met nieuwe aanwinsten. Manders: "Qua breedte van de selectie moet er zeker nog wat bij komen. Maar kwalitatief hebben we nu al een goede groep. We moeten kritisch met ons geld omgaan. Net zoals andere clubs moeten we eerst verkopen voordat we iemand te kunnen halen."

Interview Mattijs Manders met ADO TV