Na het voorbereidende werk van vorige week zijn op dinsdag 6 oktober de eerste zonnepanelen op het dak van het Kyocera Stadion gehesen. In totaal zullen op alle vier de zijden van het stadion zo'n 2900 zonnepanelen komen te liggen.

Pieter Anker (projectmanager Eneco) is tevreden over de voortgang: 'We streven ernaar om het project voor de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord (1 november) af te ronden. We liggen momenteel op schema, dus als de weersomstandheden niet gaan tegenzitten zullen we deze datum ook gaan halen.'

Eneco investeert in de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de installatie. Gemeente Den Haag stelt het dak van het KYOCERA Stadion beschikbaar en ADO Den Haag zal de circa 600.000 kWh aan groene stroom afnemen die de installatie op jaarbasis opwekt. Dit is overeenkomstig met het elektriciteitsverbruik van 200 huishoudens.

De installatie behoort na realisatie tot één van de grootste gebouwgebonden fotovoltaïsche projecten in Nederland en is tot nu toe het grootste project in eigen beheer van Eneco in Nederland. Het KYOCERA stadionproject voorkomt op jaarbasis een CO2-uitstoot van 272 ton per jaar. Dat betekent dat het project een waardevolle bijdrage zal leveren aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Het project sluit bovendien perfect aan bij de visie van Eneco om duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken.