De tijdelijke leiding van de club is momenteel in handen van Jan Willem Wigt, al jaren bekend binnen de club als commissaris, oud voorzitter van HFC ADO Den Haag en voorzitter van onze Museumstichting. Deze week stond hij de pers te woord om hen op de hoogte te brengen van de recente situatie. Hierbij voor jullie de belangrijkste zaken die daar verteld zijn:

Jan Willem Wigt:
"ADO Den Haag is momenteel zeker geen stuurloos schip. Het is erg jammer en vervelend dat Maarten Fontein is gestopt, maar alles wat in gang is gezet wordt doorgevoerd en afgerond. Ik ben nu volledig tekenbevoegd, dus ook voor contractverlengingen van spelers etc. Niemand hoeft bang te zijn dat de club een slag gaat missen.

De contacten met Wang en zijn management in China zijn goed. De twee Chinese RvCleden hebben mij gevraagd de dagelijkse leiding voor nu op me te nemen, gezamenlijk zoeken we naar een nieuwe directeur. We hopen zo snel mogelijk iemand te vinden, maar we gaan zorgvuldig te werk en niet overhaast.

ADO Den Haag is en blijft op de goede weg. We zijn financieel gezond, naar verwachting schrijven we komende zomer voor de vierde opeenvolgende keer zwarte cijfers en we blijven de ingeslagen weg omhoog volgen. Hoe ongelukkig het vertrek van Maarten Fontein ook is, de organisatie is al jaren stabiel en samen met het Management Team en de RvC kunnen we zaken ondervangen. Ik heb zelf nooit de ambitie gehad deze functie te vervullen, ik merk nu hoeveel er als directeur van een BVO op je af komt. Maar de club gaat door. En ik blijf, net zoals ik als commissaris doe, als vrijwilliger me voor de club daar waar mogelijk inzetten.

Voor ons allemaal belangrijk, onze club blijft onze club!"