U bent hier: HomeNieuws › Laatste Nieuws

Laatste Nieuws

29-09-14

Woensdag 8 okt G-voetbal toernooi in Kyocera Stadion

Op woensdagmiddag 8 oktober wordt het eerste Azivo ADO Den Haag G-toernooi georganiseerd. Maar liefst acht jeugdteams zijn aanwezig en de selectie van ADO Den Haag wordt bij de teams ingedeeld. Elk team krijgt een selectiespeler als trainer of medespeler. Ambassadeur van het toernooi is Mike van Duinen.

Lees meer: Woensdag 8 okt G-voetbal toernooi in Kyocera Stadion

 

29-09-14

Samen voor meer sportiviteit en respect

Haagse voetbalclubs, gemeente Den Haag en de KNVB gaan meer doen aan bevordering van respect en sportiviteit in het amateurvoetbal. Het project ‘Sportiviteit & Respect in Den Haag' is daarom zaterdag in uitgebreidere vorm verlengd door wethouder Rabin Baldewsingh (Sport), Haagse voetbalverenigingen en de KNVB. In seizoen 2014/2015 doen alle amateurclubs mee en wordt bijvoorbeeld samengewerkt met HALT om verenigingen intensiever te begeleiden.

Lees meer: Samen voor meer sportiviteit en respect

 

29-09-14

Oud-speler Joop Pattiselanno (79) overleden

Op bijna 80-jarige leeftijd is Joop Pattiselanno, oud-speler van ADO, overleden. Joop Pattiselanno speelde in de periode van 1959 tot 1961 vier competitiewedstrijden in het eerste elftal van ADO. Hij was één van de eerste Indische spelers, die uitkwam in de Eredivisie. Joop Pattiselanno werd op 5 november 1934 geboren in het toenmalige Nederlands Indië. Hij ondervond als kind de Japanse bezetting aan den lijve. Zijn vader is door de Japanners omgebracht. Met zijn moeder trok hij de na Japanse bezetting naar Nederland om hier een bestaan op te bouwen.

Lees meer: Oud-speler Joop Pattiselanno (79) overleden

 

29-09-14

Tweede zege Jong ADO Den Haag op Dordtse beloften

Na de uitwedstrijd hebben de beloften van ADO Den Haag ook het thuisduel tegen Jong FC Dordrecht gewonnen. De ploeg van coach Ger van Weelden zegevierde met 2-1 na een 0-1 achterstand. De Haagse goals vielen in de tweede helft. Tom van Veen en Xander Houtkoop verzorgden de doelpuntenproductie.

Lees meer: Tweede zege Jong ADO Den Haag op Dordtse beloften

 

27-09-14

Nieuwe unithouder: VVE Beheer Haaglanden

Zaterdagmiddag 27 september heeft ADO Den Haag een handtekening gezet onder het contract voor een nieuwe Unithouder: VVE Beheer Haaglanden. Zij gaan per 1 oktober de Unit 4.15 betreden gedurende 1,5 seizoen. Het idee is om er een ‘’multiculturele Unit’’ van te maken.

Lees meer: Nieuwe unithouder: VVE Beheer Haaglanden

 

27-09-14

ADO Den Haag - AZ 2-3

ADO Den Haag wacht nog altijd op zijn tweede seizoenszege. Tegen AZ werd er keihard gewerkt maar zat het alles behalve mee, waardoor de bezoekers een overwinning konden boeken: 2-3. In een weinig sprankelend duel, dat door ex-ADO Den Haag-coach en toekomstig AZ-trainer John van den Brom werd gadegeslagen, speelden de Scandinavische backs van de Alkmaarders een hoofdrol. De rechter- en linkervleugelverdedigers Simon Poulsen en Mattias Johansson kwamen ieder een keer op en dat leverde twee treffers op. Daarmee wisten de Deen en de Zweed een Haagse voorsprong, die door een kopbal van Michiel Kramer was ontstaan, uit en zetten ze de bezoekers op het juiste spoor.

Lees meer: ADO Den Haag - AZ 2-3

 

26-09-14

ADO Vrouwen in één helft klaar

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich optimaal hersteld van de 2-1 nederlaag die in de afgelopen speelronde van de BeNe League werd geleden tegen Standard Luik. Oud-Heverlee Leuven werd vrijdagavond als speelbal gebruikt in het Kyocera Stadion. Na negentig minuten stond het 4-0.

Lees meer: ADO Vrouwen in één helft klaar

 

25-09-14

Eredivisie steunt Kika PrijzenMarathon

Bij de start van alle wedstrijden in de Eredivisie wordt komend weekend aandacht gevraagd voor de KIKA PrijzenMarathon. De KIKA PrijzenMarathon is een gezamenlijk initiatief van De VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie, en KIKA. Het betreft de grootste inzamelingsactie ooit voor kinderen met kanker. Dit geld is bestemd voor het opzetten van het research instituut van het grootste kinderkankercentrum van Europa: het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Lees meer: Eredivisie steunt Kika PrijzenMarathon

 

24-09-14

Bakker en Ebuehi in voorlopige selectie Beloften Oranje

Danny Bakker en Tyronne Ebuehi behoren tot de voorlopige selectie van het Nederlands Beloften elftal van bondscoach Remy Reynierse voor het vriendschappelijke vierlandentoernooi van 7 t/m 14 oktober 2014. Er staan wedstrijden op het programma tegen Turkije (9-okt), Engeland (11-okt) en Duitsland (13-okt). Op vrijdag 3 oktober zal de definitieve selectie bekend worden gemaakt. Er zullen 22 spelers worden geselecteerd.

Lees meer: Bakker en Ebuehi in voorlopige selectie Beloften Oranje

 

23-09-14

De Boer en Owobowale in voorlopige selectie Oranje O18

KNVB-coach Maarten Stekelenburg heeft Rody de Boer en Segun Owobowale geselecteerd voor de voorlopige selectie van Oranje onder 18. De spelers van Oranje O18 spelen op 8 oktober een oefenwedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten uit Servië. De aftrap van de wedstrijd is om 19.00 uur op Sportpark Zuideinderpark in Schijndel. De Boer en Owobowale horen op dinsdag 30 september of zij tot de definitieve selectie voor de oefeninterland behoren.

Lees meer: De Boer en Owobowale in voorlopige selectie Oranje O18

 

23-09-14

Pre Ladiesnight mooie opstap naar 3 oktober

Afgelopen zaterdag vond de Pre Party van de Ladies Night Den Haag plaats in het Kyocera Stadion. Rond de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit Deventer waren er verschillende activiteiten in de Ooievaar en Brasserieclub van ADO Den Haag.

Lees meer: Pre Ladiesnight mooie opstap naar 3 oktober

 

23-09-14

Almere City FC - ADO Den Haag 2-2 Almere wns

ADO Den Haag is net als vorig seizoen al in een vroeg stadium in het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld. Tegen Jupiler Leagueclub Almere City FC verloren de Hagenaars na strafschoppen door alle penalty’s te missen.

Lees meer: Almere City FC - ADO Den Haag 2-2 Almere wns

 

22-09-14

Jurrian Jouvenaar met Oranje O17 op trainingsstage

Jurrian Jouvenaar is door bondscoach Maarten Stekelenburg geselecteerd voor een trainingsstage van Oranje onder 17. De getalenteerde doelman komt momenteel uit voor ADO Den Haag onder 17 en hij mag zich van 29 september t/m 1 oktober bewijzen in de Overijsselse plaats Delden. De jonge spelers van Oranje onder 17 spelen op de tweede dag van de trainingsstage een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle A1. De stage dient als voorbereiding op het UEFA Europees landenkampioenschap onder 17 dat in oktober in Servië wordt gehouden.

Lees meer: Jurrian Jouvenaar met Oranje O17 op trainingsstage

 

20-09-14

ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 1-1

In een duel waarin alleen ADO Den Haag recht op de zege had, bleven de Hagenaars steken op een punt. Die remise tegen Go Ahead Eagles werd door een doelpunt van Michiel Kramer op de valreep binnengesleept: 1-1.

Lees meer: ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 1-1

 

18-09-14

Ook tweede ballenvanger is verwijderd

Met alle goede bedoelingen heeft ADO Den Haag na het WK Hockey de ballenvangers achter de goals behouden om het zo veiliger te maken voor de toeschouwers en ervoor te zorgen dat er bij de trainingen niet te veel ballen in de tribune verdwijnen. Maar het kijkplezier van onze toeschouwers leed dusdanig onder de aanwezigheid van deze netten, dat is besloten ook de ballenvanger voor de Lex Schoenmaker Familietribune te verwijderen. Die voor de Aad Mansveldtribune was reeds verwijderd. Zaterdag bij het duel met Go Ahead Eagles kunnen de bezoekers al weer vrijuit kijken. Wel opletten voor ballen die het publiek in schieten!

Lees meer: Ook tweede ballenvanger is verwijderd

 

17-09-14

Oranje o16 wint beide oefeninterlands tegen Schotland

Het Nederlandse elftal voor spelers onder 16 jaar heeft de twee oefeninterlands tegen Schotland gewonnen. Oranje speelde afgelopen zondag en dinsdag tegen hun leeftijdsgenoten in de Schotse stad Greenock. Bondscoach Edwin Petersen selecteerde drie jeugdspelers van ADO Den Haag voor de twee wedstrijden. Onze eigen spelers Delano Kloos, Hennos Asmelash en Daude van der Kust hebben van de bondscoach speeltijd gekregen in de gewonnen interlands tegen de Schotten.

Lees meer: Oranje o16 wint beide oefeninterlands tegen Schotland

 

17-09-14

ADO DH Voetbal 2-daagse bij SVC '08 in de herfstvakantie

Altijd al eens willen trainen in het geelgroen onder begeleiding van top trainers uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag? Dan is dit je kans! Tijdens onze 2-Daagse, op maandag 20 en dinsdag 21 oktober, ben jij voor even profvoetballer bij ADO en train je net als de spelers bij ons in de jeugdopleiding.

Lees meer: ADO DH Voetbal 2-daagse bij SVC '08 in de herfstvakantie

 

17-09-14

Oranje Leeuwinnen naar WK play-offs

Bondscoach Roger Reiners had Renate Jansen opgeroepen voor de laatste kwalificatiewedstrijd van het Nederlandse vrouwenelftal. Ze verving de geblesseerde voetbalster Shanice van de Sanden. Het team speelde woensdag 17 september een uitwedstrijd tegen Noorwegen en won met 0-2. Renate Jansen speelde al drie keer eerder wedstrijden voor de OranjeLeeuwinnen, maar kwam dit keer helaas niet in actie.

Lees meer: Oranje Leeuwinnen naar WK play-offs

 

15-09-14

Onnodige nederlaag voor Beloften

Het is Jong ADO Den Haag niet gelukt de tweede thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. De formatie van coach Ger van Weelden ging op De Aftrap met 1-2 onderuit tegen Jong VVV/Helmond Sport. De nederlaag was onterecht, gezien het grote aantal kansen dat ADO Den Haag kreeg, met name via Tom van Veen. De aanvaller had het vizier niet altijd op scherp staan, en trof ook meerdere malen de goed keepende Roy Oomen op zijn weg.

Lees meer: Onnodige nederlaag voor Beloften

 

14-09-14

FC Utrecht - ADO Den Haag 0-0

ADO Den Haag heeft voor de tweede keer dit seizoen een punt in een uitwedstrijd gepakt. In Stadion Galgenwaard kwamen de Hagenaars niet tot scoren. En omdat thuisploeg FC Utrecht evenmin doeltreffend was, bleef het 0-0.

Lees meer: FC Utrecht - ADO Den Haag 0-0

 

11-09-14

United Vansen in afwachting van goedkeuring overheid

United Vansen heeft aan de Stichting Stadion Ontwikkeling laten weten dat het verkrijgen van de goedkeuring van de Chinese overheid, benodigd voor de betaling van de koopprijs van de aandelen in N.V. ADO Den Haag, veel meer tijd kost dan verwacht. Om deze reden kan de transactie niet binnen de overeengekomen termijnen worden afgerond.

Lees meer: United Vansen in afwachting van goedkeuring overheid

 

10-09-14

In Memoriam: Mike Soyer

Vanuit onze HFC ADO Den Haag kwam deze week het treurige bericht van het overlijden van oud-lid Mike Soyer. Het AD besteedde ook al erg mooi aandacht aan zijn (voetbal)leven, maar vanuit de club willen we u deze In Memoriam toch ook graag meegeven.

Lees meer: In Memoriam: Mike Soyer

 

09-09-14

Kick-off zakelijke seizoen ADO Den Haag groot succes

Maandagmiddag kwamen alle relaties van Business to Business ADO Den Haag weer bijeen voor het jaarlijkse kick-off evenement. Het aftrappen van het seizoen werd dit jaar erg letterlijk genomen, aangezien alle sponsoren de mogelijkheid kregen om deel te nemen aan een interactieve training met alle spelers van de selectie. Alle relaties hebben dus zelf letterlijk de aftrap van het seizoen genomen.

Lees meer: Kick-off zakelijke seizoen ADO Den Haag groot succes

 

08-09-14

Drie spelers van ADO Den Haag in Oranje Onder 16

Drie spelers uit onze eigen opleiding zijn gekozen voor de definitieve selectie van Oranje Onder 16. Hennos Asmelash, Delano Kloos en Daude van der Kust zijn door Edwin Petersen, hoofdtrainer van Oranje Onder 16, gekozen voor de twee oefeninterlands tegen Schotland. Het elftal speelt de wedstrijden op 14 september en 16 september in de Schotse stad Greenock. De selectie van Oranje Onder 16 verblijft in de buurt van Edinburgh in het plaatsje Irvine.

Lees meer: Drie spelers van ADO Den Haag in Oranje Onder 16

 

07-09-14

Richelo Fecunda bij Curacao Onder 20

Rechtsback Richelo Fecunda, dit en vorig seizoen vooral uitkomend voor ons Beloftenteam, is uitgenodigd voor Curacao Onder 20 jaar. Maandagmorgen vertrekt hij voor het Kwalificatietoernooi dat gaat plaatsvinden in Trinidad & Tobago.

Lees meer: Richelo Fecunda bij Curacao Onder 20

   

Pagina 1 van 96