De start van alweer de vierde dag van het trainingskamp in het Zuid-Spaanse Estepona begon weer zonnig. Niet voor Ernestas Setkus overigens. De Litouwse doelman van ADO Den Haag constateerde in de ochtend dat het buikgriepvirus hem klemvast te pakken had en een dag bedrust bleek, na een consult van Dokter Beeftink, noodzakelijk. De selectie ontbeet om half negen. Rody de Boer, Dennis van der Heijden en Jerdy Schouten kregen voor de groepstraining nog een extra training voorgeschoteld. Elke dag werken een paar spelers aan hun fysiek, bijvoorbeeld door te boksen onder leiding van Ed Groven, zoals de drie eerder genoemde spelers vandaag deden. Voor de gehele selectie stond er weer een pittige veldtraining op het programma. Fysiektrainer John Nieuwenburg had een prachtig parcours uitgezet en de spelers konden zich lekker uitleven.

De avond ervoor was een groep sponsoren van ADO Den Haag te gast bij het diner. Gezeten tussen de spelers en de staf kon de groep, met in hun midden onder meer Hans Lammertink en Harry Ballemaker, zich laven aan de lekkernijen die het hotel onze selectie dagelijks serveert. Uiteraard werd het geheel afgesloten met een groepsfoto.

Overigens was dit de eerste avond dat de eetzaal moest worden gedeeld met een voetbalploeg uit het Chinese Teda. Normaal gesproken at ADO Den Haag in een zaal met slechts een handvol vakantiegangers van vooral Engelse en Vlaamse komaf. Nu waren de bakken vaker leeg en bleken de Chinese collega’s qua eten exact dezelfde voorkeur te hebben als de spelers van ADO Den Haag. De Chinese ploeg trainde op deze donderdag voor het eerst ook op het veld naast de accommodatie waar de selectie van trainer Zeljko Petrovic al de hele week vertoeft.

De selectie van ADO Den Haag speelde na de loopoefeningen nog een zeer scherpe partij en stapte uitgeput het busje in. Tyronne Ebuehi wilde graag nog even wat rechtzetten. De verdediger, waarvan wij gisteren naar aanleiding van zijn eigen woorden konden melden dat hij voor Nigeria gaat spelen, blijkt verkeerd te zijn begrepen. "Ik heb nog geen uitnodiging gekregen, maar heb wel besloten dat ik in ga op de uitnodiging, indien deze nog een keer komt. Dat zou in maart kunnen zijn", vertelde de rechtsachter. Nu dat misverstand uit de weg was, kon ook Ebuehi genieten van de rust die de trainer de selectie op donderdagmiddag gunde.

Na alle inspanningen en de wedstrijd van morgen nog op het programma mocht de selectie zelf invulling geven aan de donderdagmiddag. En dat gebeurde dan ook. Shoppen, chillen, darten, lezen, gamen, terrasjes pakken in Marbella. Het stond allemaal op het programma. En er werd golf gespeeld. Petrovic, Dokter Beeftink, video-analist Marvin van der Valk en Tom Beugelsdijk vertrokken met sponsor Harry Ballemaker en een golfpro naar de golfbaan. De winnaar was uiteindelijk de trainer, tot ongenoegen van een meegereisde gezelschap dat sprak van te veel geluk en glimlachend nog eens de zaken opnoemde die de trainer allemaal gebruikte om zijn tegenstanders uit hun spel te halen. Om 20.00 uur zat de vrije middag er op en werd er gezamenlijk gegeten. Vrijdag wordt er om drie uur in de middag geoefend. Tegen Bundesligaclub FSV Mainz. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1.